Skip to content
Politică

Dragnea dă vina pe Blaga și Iohannis pentru pierderea portofoliului CE

 Liviu Dragnea a declarat  că scrisoarea trimisă Comisiei Europene de liderii ACL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, în privinţa portofoliului Dezvoltării Regionale a periclitat negocierile României.

„Categoric demersul iresponsabil al lui Blaga şi Iohannis, precum şi intervenţiile directe ale lui Traian Băsescu, au periclitat această negociere, au periclitat posibilitatea ca România să primească un portofoliu important. Blaga şi Iohannis au minţit în acea scrisoare pe care au trimis-o Comisiei Europene, afirmând acolo că propunerea pe care a făcut-o Victor Ponta este o propunere bazată pe o procedură ilegală, spunând că nu Guvernul este instituţia care trebuie să transmită acea nominalizare şi solicitare de portofoliu. De asemenea, au spus că dacă Corina Creţu va fi acceptată ca şi comisar european, ar fi o acceptare bazată pe o ilegalitate. Sunt cuvinte foarte grele, sunt afirmaţii şi demersuri care au fost făcute împotriva interesului statului român, a fost nevoie ca premierul să trimită din nou o scrisoare oficială cu paragrafele din lege pentru a arăta încă o dată că Guvernul nu îşi permite să transmită sau să nu respecte o procedură legală sau să încalce legea. Scrisoarea cred că a lămurit lucrurile la Bruxelles şi, în final, noi sperăm că decizia preşedintelui Comisiei să fie decizia iniţială, care e în favoarea României, adică portofoliul solicitat”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că pleacă de la premisa că doamna Corina Creţu va fi comisar european pe un portofoliu important, care a fost discutat şi solicitat oficial de Guvernul Victor Ponta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *