Skip to content
Politică

Dragnea, declarații la cald. Ce spune despre angajarea rudelor la cabinetul demnitarilor

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului de lege prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi prin care demnitarii vor putea să îşi angajeze rudele la cabinet, a declarat, în mod surprinzător, că nu este de acord cu această propunere.

”Cu rudele nu sunt de acord. Cu rudele e bine să te întâlneşti acasă de sărbători, de Crăciun, în weekend. Nu sunt de acord ca rudele să fie angajate la cabinetul unui demnitar. Categoric, nu”, a declarat liderul social-democraților, aflat miercuri la Sinaia pentru Comitetului Executiv Naţional al partidului, informează news.ro.

Chestionat dacă funcţionarii publici îşi pot angaja rudele, Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a susţinut că nu există nicio restricţie în acest sens: ”Puteam şi până acum pentru că aşa scrie la articolul 21: există o cauză justificativă exercitarea unui drept recunoscut de lege. Deci, dacă ai voie să angajezi şi nu ai niciun fel de restricţie, vei angaja fără niciun fel de restricţie şi aceasta nu constituie infracţiune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *