Skip to content
Politică

Dragnea, explicație surprinzătoare privind votul din diaspora: ”Aţi văzut câte secţii din străinate au fost goale?”. Acuzații privind turism electoral practicat de ACL

Votul pentru românii din străinătate a fost şi la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost, la prima vedere, un eșec, chiar dacă numărul de alegători care au reușit să își exprime dreptul de vot a fost dublă față de turul I al scrutinului prezidențial.

În ciuda asigurărilor oferite de ministrul de Externe, care garanta că nu va mai exista niciun incident la secţiile din diaspora, românii de peste hotare au beneficiat şi acum de condiţii dificile.

" "

Cu privire la votul din diaspora și de ce sute de persoane au rămas în afara secțiilor de votare în orașe precum Paris, Torino sau Londa, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a avut o reacţie, cel puţin ciudată, când a fost rugat să comenteze situaţia.

„Ce s-a întâmplat în străinătate, pentru că acolo au votat toţi? Acolo au votat mai mult decât dublul celor din turul I”, a spus Dragnea, parcă ignorându-i pe românii care au fost evacuaţi de la unele secţii de votare, cum au fost cele din Paris şi Torino, unde s-au folosit chiar gaze lacrimogene.

Dragnea a invocat chiar că votul din diaspora, acolo unde Klaus Iohannis a câştigat detaşat în faţa lui Victor Ponta, ar fi fost fraudat cu ajutorul autocarelor cu turişti electorali.

„Aţi fost în diaspora, aţi văzut câte secţii au fost goale? Ştiţi câte autocare cu oameni din România au fost duse în diaspora?”, a fost declaraţia dată de Dragnea cu privire la situația din diaspora.

1 comentariu la “Dragnea, explicație surprinzătoare privind votul din diaspora: ”Aţi văzut câte secţii din străinate au fost goale?”. Acuzații privind turism electoral practicat de ACL

  1. Este si vina parlamentarilor PSD. Nu au imbunatatit nici o lege, din 2012. De ce nu au anticipat situatia, sa fi votat votul prin corespondenta, sau macar inscrierea celor din strainatate care vor sa voteze,, din timp pe liste???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *