Skip to content
Politică

Dragnea face bilanțul schimbărilor politice din 2015. Unde se trage linie și cine rămâne în cursă

Marți seară, președintele PSD Liviu Dragnea a fost prezent în platourile Romania TV, în emisiunea moderată de jurnaliștii Victor Ciutacu și Andreea Crețulescu, unde a vorbit despre schimbarile petrecute în ultima lună în sfera politicii și despre faptul dacă solicitările românilor care au protestat, în noiembrie, au fost respectate de actualii guvernanți. Totodată, liderul social-democraților a exprimat că sunt anumite condiții pentru care PSD ar putea spirjini guvernul tehnocrat Cioloș anul viitor.

Dragnea a făcut și câteva precizări legate de atacul dejucat de autorități al unui lider extremist maghiar din Covasna, exprimându-și aprecierea față de modul în care au acționat SRI și DIICOT în această chestiune: „De ceva timp, din pacate, vedem in toata lumea o recrudescenta a terorismului. Din pacate si la noi a aparut acest incident. Este de datoria mea si a noastra sa remarcam modul in care SRI si DIICOT au reactionat si le multumesc. (…) Sper ca incidentul din Transilvania este izolat, nu face parte dintr-o situatie mai complexa. Trebuie sa ne puna pe ganduri.”

Totodată, liderul PSD l-a atenționat pe Dacian Cioloș că trebuie să lămurească problema acuzațiilor de plagiat aduse ministrului de Interne, Petre Tobă: „Vreau sa-i trag un semnal de alarma premierului Ciolos in legatura cu ministerul de Interne. Am auzit acuzatiile despr un asa zis plagiat. Ii sugerez domnului premier Ciolos sa se uite cu mare atentie. Toba este un om foarte deshcis, un om din sistem care cunoaste Ministerul de Interne. Domnul premier sa fie mult mai atent si mai responsabil.”

Pe de altă parte, Dragnea a asigurat românii că, în ciuda schimbărilor, țara este stabilă:„Semnalul este de stabilitate. Romania, nicio tara din Europa nu este intr-o zona care sa-si permita sa intre intr-o zona cu parlament instabilt, institutii. Noi nu agream atunci dizolvarea Parlamentului pentru ca ar fi insemnat instabilitate.”

Liviu Dragnea a rememorat și decizia demisiei fostului premier Victor Ponta, lucru cerut și de protestatarii de la inceputul lunii noiembrie: „Daca doar 100 au venit pentru revendicari (referitor la protestele de pe 1 decembrie din Capitală când au venit în jur de peste 100 de oameni), inseamna ca restul asta si-au dorit (demisia fostului premier Ponta-n.r.). Nu cred ca Victor Ponta trebuie sa plece. Ce era in sufletul lui, numai el stie, poate a fost o decizie buna, poate nu, dar a fost un guvern bun care trebuia sa guverneze pana la alegeri.”

Nu în ultimul rând, Dragnea a vorbit despre susținerea PSD pentru noul guvern privind bugetul pe 2016, susținere condiționată de anumite măsuri lăsate în draftul de buget al fostului cabinet: „Aici vorbim de niste angajamente, niste solicitari pe care noi le-am prezentat public. Toate masurile si programele initiate si aprobate de PSD care au ca finalitate bunastarea romanilor plecand de la prevederile noului Cod Fiscal, pentru noi nu sunt de negociat. In proiectul de buget lasat de noi pentru  actualul guvern, toate aceste masuri aveau sustinere financiara. Nu putem vota un buget care sa stopeze dezvoltarea si cresterea de venituri.”, a spus fostul Ministru al Dezvoltării.

 

1 comentariu la “Dragnea face bilanțul schimbărilor politice din 2015. Unde se trage linie și cine rămâne în cursă

  1. Somacul asta alunecos nu a inteles nimic. El inca mai crede ca daca linge cu bale si pupa cu ventuze, va fi iertat de binom. Nu scapi, mon cher, vei vedea, astia nu te iarta ! Si vei vedea cat de curand asta. Chiar daca ceea ce ai facut nu a fost, dupa mintea mea, de condamnat. ma voi bucura cand vei fi trezit la realitate. Probabil tot cu un an, daca nu mai mult, dar cu executare !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *