Skip to content
București

Dragnea face pe misteriosul privind prezidențialele din 2019: el sau Firea?

aktual24.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, face pe misteriosul în ceea ce privește candidatul Partidului Social Democrat în alegerile prezidențiale din anul 2019: va fi el sau Gabriela Firea?

Dragnea a declarat marți că în 2019 va ajunge preşedinte al României o persoană care a fost aleasă anterior ca autoritate locală, relatează Agerpres.

CITIȚI ȘI: SONDAJ devastator: Firea îl bate lejer pe Iohannis. Opoziția n-are nicio șansă

Chiar dacă Dragnea nu a pronunțat numele Firea, este plauzibil că numele primarului general are mari șanse la o candidatură din partea PSD-iștilor, întrucât edilul Capitalei este singurul politician social-democrat care îl depășește în sondaje pe actualul șef de stat, Klaus Iohannis.

„Eu am fost ales local, domnul prim-ministru a fost ales local (atât Dragnea, cât și Grindeanu, au fost președinți de consilii județene: în Teleorman, respectiv în Timiș – n.r.), preşedintele Românei a fost ales local şi, probabil, şi în 2019 tot o autoritate care a fost aleasă local va fi ales preşedinte. Aceasta spune ceva. Administraţia locală este sistemul public care e cel mai apropiat de oameni. Astea creează avantaje pentru toţi aleşii locali, care sunt mult mai ancoraţi în realitate şi nu vin la Bucureşti să vorbească discuţii. În fiecare zi, alesul local este oprit pe stradă, tras de mânecă de către cetăţeni, care au probleme concrete, zilnice şi pe care trebuie să le rezolvăm”, a detaliat Dragnea la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

El a precizat că mulţi ani de-a rândul autorităţile centrale „au ţinut la Bucureşti tot pachetul de decizii”. În acest sens, a adăugat Liviu Dragnea, în perioada 1996 – 2000, preşedintele de CJ sau primarul nu aveau „aproape niciun fel de pârghii” administrative sau financiare.

„Încet-încet, într-un proces care nu a fost uşor, o parte dintre noi am negociat cu Guvernul, am cerut sprijinul instituţiilor europene de la Strasbourg, Bruxelles, şi a început să apară o relansare, care să se apropie de descentralizare. (…) În 2003 şi 2004 a avut loc prima deschidere, s-a continuat, dar nu cu foarte mare curaj”, a arătat Dragnea.

În contextul în care, în cadrul adunării, urmează să fie ales preşedintele UNCJR, Liviu Dragnea a remarcat prezenţa la reuniune a numeroşi preşedinţi noi de consilii judeţene.

„Este un schimb de generaţii. Înţeleg şi de ce va fi din nou reales Marian (Oprişan – n.r.) astăzi, pentru a fi o punte între generaţii, dar şi pentru a păstra o experienţă în ceea ce priveşte continuarea lobby-ului – ca să nu zic altfel – pentru realizarea şi adoptarea unor legi importante pentru administraţia locală”, a spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *