Skip to content
Politică

Dragnea face precizări despre controversatul său proiect de lege

Dragnea face precizări despre controversatul său proiect de lege

Vineri după amiază, în cadrul unei conferințe de presă, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea în care a făcut referire atât la organizarea alegerilor interne pentru funcția de președinte al PSD, cât și asupra legii anti-defăimării sociale.

„I-am rugat sa fie constienti toti membrii de partid de importanța actiunii de duminica in care se organizeaza alegeri in care toti membrii de partid sunt asteptati sa voteze. … Am rugat din punct de vedere organizatoric sa fie luate toate masurile”, a punctat Dragnea cu privire la organizarea Congresului extraordinar al PSD de pe 11 octombrie.

Despre Legea toleranţei şi demnităţii umane Liviu Dragnea a opinat că nu este o modalitate de cenzură, ci sprijină exprimarea liberă și responsabilă:

„Am urmarit cu foarte mare atenţie toate observaţiile din spațiul public. Le-am urmărit cu atenţie pe cele serioase.
În primul rând, aceasta lege nu este nici pe departe un mijloc de cenzură, ci ca un mijloc legal pentru a sprij pe de o parte libertatea exprimării, iar pe de altă parte responsabilitatea reciprocă şi demnitatea umană.
În multe ţări, sunt organizate în colegii, în universități, cursuri prin care el şi studenții sunt învăţaţi ce înseamna toleranţa şi sunt educați pentru a fi puşi la adăpost de situațiile în care pot fi lezate grupuri sociale.
Lumea civilizată începe să-şi ia măsurile pentru a preveni tensiuni care pot apărea ca urmare a unor mişcări sociale, a unor provincii multiculturale, care încep să devină din ce în ce mai prezente.
Există posibilitatea ca, în perioada următoare, să apară în lume foarte multe presiuni şi foarte multe atitudini radicale. Ar putea apărea şi la noi aceste riscuri.
Îmi doresc cu tot dinadinsul ca fiecare cetățean român să se simtă în siguranță în ţara lui, să simtă că îi  sunt apărate viaţa, familia şi demnitatea.
În textul legii, plecând de la ideea că anumite minoritati sau grupuri s-ar putea organiza şi sunt organizate în structuri politice, a apărut menţiunea şi în functie de apartenenta politică.
Spiritul legii n-a fost de a proteja partidele pol sau oamenii politice de critici.
Dar, pentru a evita orice risc ca cineva să foloseasca această  prevedere pentru a-şi proteja partidul sau acţiunile.”, a conschis fostul ministru al Dezvoltării Regionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *