Skip to content
Politică

Dragnea, foc şi pară! Lăsat cu ochii în soare, în timpul unei vizite oficiale

Observator.ro

Liviu Dragnea, liderul PSD a încercat de o bună  bucată de timp să-şi construiască o relaţie specială cu Israelul. Deşi liderul a câştigat alegerile parlamentare, nu a putut ocupa funcţie de premier, însă prin miniştrii loiali conduce de facto Guvernul.

Astfel, Dragnea în zilele de 4-6 martie a efectuat prima vizită oficială în Israel , fiind însoţit  de şeful cancelariei, Anca Spiridon, deputaţii Georgian Pop şi Silviu Vexler, dar şi Andreea Păstârnac, ministrul pentru românii de pretutindeni, precizează evz.ro

Şeful PSD fusese chemat în Israel din 18 decembrie 2016 de preşedintele Knessetului, Yuli-Yoel Edelsteei, cu scopul da a participa la Seminarul internaţional Diasporas 2017. Conform proiectului de program al Camerei Deputaţilor ‚Dragnea ar fi dorit să se întâlnească pe 5 martie cu preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, dar şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Însă spre dezamăgirea liderului PSD, întâlnirile nu au mai avut loc, deoarce premierul israelian a preferat să se întâlnească cu Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului, considerat un  adevărat prieten al Israelului.

Astfel, Dragnea a reuşit să bifeze pe lista sa o vizite câteva întâlniri esenţiale cu Isaac Herzog, liderul Partidului Muncii, Yoseph Yonah, liderul grupului parlamentar de prietenie cu România din Knesset, dar şi cu preşedintele Knessetului, Yuli-Yoel Edelstein.

Conform informării oficiale de puse la finalul vizitei în Israel, delegaţia română condusă de Liviu Dragnea a vorbit cu evreii depre oferirea unor „oportunităţi companiilor israeliene de a participa la programele din domeniul militar ale României.”

Astfel, „au fost abordate subiecte de interes pe lina cooperării între ele două foruri legislative, român şi israelian, precum şi proiecte bilaterale vizând sectorul medical, militar, de investiţii, educaţie şi turism, care vor contribui la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, creat de noul Guvern de la Bucureşti. În contextul alocării de către partea română a 2% din PIB pentru apărare, cooperarea bilaterală în domeniul militar ar putea fi intensificată, oferindu-se oportunităţi companiilor israeliene de a participa la programele aferente”, conform informării

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *