Skip to content
Politică

Dragnea i-a găsit înlocuitor Corinei Crețu: un ministru, în cărți pentru fotoliul de comisar european

Inquam Photos / Octav Ganea

PSNEWS.RO vă prezintă în rândurile ce urmează ultimele detalii din negocierile din Partidul Social Democrat (PSD) pentru fotoliul de comisar european, post deținut în prezent de Corina Crețu, cea care a anunțat în urmă cu o lună că va părăsi barca social-democraților pentru a se alătura formațiunii politice a lui Victor Ponta, Pro România.

Rovana Plumb, favorită pentru funcția de comisar european

" "

Potrivit surselor PSnews.ro, favorită pentru funcția de comisar european este Rovana Plumb, actual ministru al Fondurilor Europene, numele acesteia urmând a se regăsi chiar în fruntea listei PSD pentru europarlamentare.

Concret: sursele noastre ne-au dezvăluit că pentru a o fideliza în continuare, într-o discuție privată la care ar fi luat parte mai mulți lideri PSD-iști, Liviu Dragnea i-ar fi dat asigurări acesteia că o va face comisar european.

Amintim că, întrebată fiind dacă îşi doreşte să fie comisar european, ministrul Rovana Plumb a evitat să ofere un răspuns clar.

„Discutăm la momentul respectiv”, spunea ea în urmă cu câteva săptămâni.

Supărarea Olguței

De cealaltă parte, conform surselor, Liviu Dragnea nu se află în relații prea bune cu o altă fostă fidelă a sa, Lia Olguța Vasilescu, căreia i-ar fi promis inițial că va deschide lista PSD la europarlamentare, dar pe care ulterior ar fi abandonat-o pentru Rovana Plumb.

Amintim că PSnews.ro a luat legătura în urmă cu câteva zile cu ex-ministrul Muncii, pentru a afla dacă ”zvonurile” potrivit cărora numele acesteia se va afla pe lista PSD, vor deveni realitate în viitorul apropiat.

Sigur nu voi candida la alegerile europarlamentare din acest an. Nu mă interesează subiectul. Filiala Dolj a desemnat deja un candidat”, ne-a declarat Olguța Vasilescu.

Totodată, întrebată dacă este interesată de poziția de comisar european, funcție ocupată acum de Corina Crețu, Vasilescu a replicat:

„Nu sunt interesată de această funcție”.

DETALII AICI: Olguța Vasilescu, comisar european? Ex-ministrul Muncii, precizări de ULTIMĂ ORĂ

 

1 comentariu la “Dragnea i-a găsit înlocuitor Corinei Crețu: un ministru, în cărți pentru fotoliul de comisar european

  1. Cât de efemere sunt promisiunile dlui Dragnea de vreme ce funcția de comisar european a fost promisă mai înainte și Olguței. Și asta pe fondul pierderii de popularitate a PSD-ului care n-ar trebui să conteze pe aceleași mandate ca la alegerile precedente. Luna mai, alegerile europarlamentare vor aduce pentru PSD o surpriză de proporții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *