Skip to content
Politică

Dragnea iese la atac: „De ce să nu îl susțină BOR pe Ponta?!”

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat miercuri la Slatina că preoţii ortodocşi au dreptul să-şi apere credinţa, nu numai preoţii de la alte culte religioase.

„Vreau să spun un lucru în care cred extrem de mult: şi o spun nu cu patimă, ci pur şi simplu ca o constatare. De ce dacă preoţii de la alte culte religioase îi îndeamnă pe credincioşi să voteze cu Klaus Iohannis, foarte bine, de ce Biserica Ortodoxă Română nu are dreptul să facă lucrul acesta, de ce un preot ortodox n-are dreptul să-şi apere credinţa ortodoxă? De ce trebuie să fim noi mai umili, creştin-ortodocşii?”, a declarat Liviu Dragnea, care a fost întrebat despre poziţia sa faţă de îndemnul preoţilor ortodocşi către credincioşi de a vota cu Victor Ponta, scrie Agerpres.

Întrebat cum comentează faptul că vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor, este cercetat pentru declaraţiile sale, Liviu Dragnea a răspuns: ‘Îl anchetează pentru nişte declaraţii, pentru nişte aşa-zise declaraţii, să-l cerceteze, eu nu ştiu ce a făcut. Din câte am auzit eu, Mircea Govor avea nişte instrumente de tortură. (…) Mircea Govor e un om foarte glumeţ’.

Liderul PSD a mai comentat în glumă, răspunzând unei întrebări despre găinile din curtea Alianţei Creştin Liberale (ACL), că din informaţiile sale au fost aruncate de cei de la Partidul Democrat Liberal (PDL).

„Din informaţiile pe care le avem noi le-au aruncat cei de la PDL, extrem de nervoşi pe Iohannis că nu vrea să meargă la dezbateri. (…) Să fim serioşi cred că altcineva se juca cu puii pe la DNA, din câte ştiu eu”, a spus Dragnea.

1 comentariu la “Dragnea iese la atac: „De ce să nu îl susțină BOR pe Ponta?!”

 1. Dumnezeu, popii si Romania

  1. Timpul a trecut si popii care cu pricepere ne descoseau de toate la spovedanie si apoi turnau totul la securitate, au inaintat in ierarhie si acum fac politica. Se da mita cate o masina ca sa se intre la scoala de popi si apoi au o viata tihnita. Se imbogatesc prin vanzarea de iluzii si sperierea credinciosilor cu suferintele pe care le vor suferi in viata de apoi daca le ies din vorba. Sunt si preoti adevarati, cu har si evlavie dar sunt tot mai putini.
  Acesti diavoli in sutana hotarasc pe cine sa alegem. Pieiti spurcaciuni KGB-iste !
  2. Multi isi amintesc ca in zilele fierbinti ale Revolutiei s-a vacantat postul de mitropolit al Moldovei, al doilea post ca importanta in ierarhia BOR. Sfantul Sinod de alegere a fost condus de marele revolutionar Gelu Voican Voiculescu, care la Revolutie avea sarcina trasata de rusi sa-l pazeasca cu pretul vietii pe Ion Iliescu, sarcina indeplinita cu tot devotamentul, nimic de zis.
  Si a pus Gelu Voican Voiculescu kalashnicovul pe masa Sfintului Sinod ( s-a vazut la stirile date de Televiziunea Romana Libera) si a impus sa fie ales cel agreat de Ion Iliescu si de Moscova, desi acesta nu indeplinea conditiile necesare.
  Sar peste activitatea lui Daniel la Iasi si peste episodul grabirii trecerii la cele vesnice a Patriarhului care se incapatana sa traiasca vesnic, spre disperarea lor. Nu am sa va spun nici de numirile facute in ierarhia bisericeasca de noul Patriarh si nici pentru ce merite, pentru ca probabil le cunoasteti sau daca nu, sigur le banuiti. Am sa va spun doar de ce se fac atatea eforturi pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Poporul roman s-a mantuit in decembrie 1989. De Catedrala au nevoie popii care refuza sa se mantuiasca.
  3. Este o practica curenta normala ca o tara sa sustina campania de alegere a presedinteleui altei tari, a candidatului care le este cel mai favorabil. Companii chineze si rusesti cu sediul in SUA au sponsorizat legal campaniile electorale ale democratilor.
  Libertatea presei este un instrument extrem de folositor serviciilor de informatii. Si ce lucru mai bun decat sa ai o televiziune intr-o tara care face parte dint-o alianta care iti este ostila ? Decat sa pui niste agenti care se pot deconspira mai bine postezi niste jurnaliste in fata resedintelor ambasadorilor tarilor Nato si le urmaresti toate deplasarile si intalnirile, asta in numele libertatii de informare. Iar cand oficiali ai tarii ostile merg in vacanta in alta tara trimiti postului tau de televiziune fotografii cu shopingul oficialilor, facute de agentii tai profesionisti la post tara respectiva. Totodata postul tau de televiziune va face campanie candidatului sustinut de tine si ii va desfiinta pe contracandidatii acestuia. Da, suntem spionati si manipulati de posturi ce apartin de fapt KGB-ului si sunt finantate prin paradisuri fiscale, gen Cipru !
  4. Vazand campania elecorala mizerabila, implicarea agentilor de influienta in sutana si pericolul ce ameninta tara, multi romani de buna credinta isi pun speranta in Dumnezeu si se roaga ca Romania sa nu intre pe mana rusilor prin lichele sustinute de Moscova.
  Dumnezeu insa ne aminteste ca ne-a dat liberul arbitru. Numai noi putem alege daca suntem crestini sau atei, daca vrem sa fim cinstiti sau nu, daca vrem sa urmam o meserie sau alta, daca vrem sa fim harnici sau lenesi, daca ne asumam responsabilitatea faptelor noastre sau nu, totul este la alegerea noastra. Noi singuri ne alegem cum vrem sa traim, daca vrem sa traim in demnitate sau nu.
  Lasati-i la judecata Domnului pe cei care va povatuiesc cum sa votati.
  Sa votam liberi de constrangeri, caci singuri ne decidem viitorul nostru si al copiilor nostrii.
  Asa da ne ajute Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *