Skip to content
Politică

Dragnea declanșează războiul și anunță excluderi din PSD: ”Vor avea o surpriză”

PSD stă pe un butoi de pulbere, gata să explodeze săptămâna viitoare la ședința conducerii naționale anunțate aseară de Liviu Dragnea.

Președintele executiv al PS a transmis luni seară un mesaj tranșant pentru social-democrații care l-au contestat după pierderea alegerilor, Robert Negoiță, Marian Vanghelie și Dan Șova.

Al doilea om din PSD a anunțat, în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, că cei care s-au răsculat împotriva conducerii partidului vor avea parte de o surpriză uriașă în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare.

„Pentru cei care astăzi au făcut comentarii cu privire la faptul că ar trebui să vă asumați, ca șef de campanie al lui Victor Ponta eșecul acesta, ce le-ați transmite?”, l-a chestionat moderatorul Mihai Gâdea pe Liviu Dragnea.

Eu în general sunt rezervat să vorbesc de colegi de partid prin presă. Eu am puterea și capacitatea, după atâția ani de muncă în partid, să spun lucrurile astea față în față cu ceilalți, în partid. Nu vorbesc de pe scările unui partid al nostru, uitându-mă la camere. În schimb, vreau să vă spun ceva: tot timpul când în partidul nostru sunt eșecuri, vorbesc cei care au pierdut, cei care au contribuit la acest eșec. (…) Pentru colegii mei, pe care îi respect, care au vorbit astăzi, vreau să le transmit un singur lucru: că vor avea o surpriză foarte frumoasă la Comitetul Executiv de săptămâna viitoare”, a precizat Dragnea la Antena3, potrivit celor de la dcnews.ro.

„Din partea dumneavoastră?”, a intervenit jurnalistul Adi Ursu.

„Nu, nu, din partea partidului, pentru că ceea ce i-am spus președintelui Victor Ponta, prietenului meu și camaradului meu Victor Ponta, eu personal și majoritatea zdrobitoare din partid nu mai este dispusă la niciun fel de compromis pentru nimeni. Pentru nimeni! Pentru că avem peste 600.000 de membri, care nu mai acceptă ca cineva din partid să folosească o situație delicată pentru partid pentru proiecte personale. Absolut nimeni!”, a continuat șeful campaniei prezidențiale a PSD.

„Veți cere excluderea lor din partid?”, a întrebat și Mihai Gâdea.

„Eu voi cere săptămâna viitoare să limpezim apele, dar definitiv, nu cu jumătăți de măsură, nu cu compromisuri. Săptămâna viitoare, în Comitetul Executiv, eu voi pune pe masă nu numai mandatul meu, ci viitorul partidului. Și va trebui să luăm decizii majore, pentru că noi avem o foarte mare problemă.

La orice vot politic, PSD-ul este pe primul loc. Când dorim să punem un președinte din partea PSD-ului, avem o problemă. Această problemă este generată de întrebări care ne-au fost puse din societate și care n-au primit răspunsuri, de solicitări din societate la care nu s-a dat curs, de propuneri din societate pentru anumite măsuri interne. Și am tot ezitat, dintr-o bună credință și din dorința de a avea liniște în partid. Am înțeles și lucrul ăsta. Dar cred că a venit momentul să înțelegem că societatea se mișcă, societatea evoluează.

(…) Săptămâna viitoare vom avea o discuție bărbătească, tranșantă și finală în partid, în ce parte mergem și cu cine mergem”, a concluzionat Liviu Dragnea.

Reacția președintelui executiv al PSD a venit după ce în cursul zilei Dan Șova i-a cerut „un pas înapoi”, Robert Negoiță a solicitat ieșirea de la guvernare, iar Marian Vanghelie l-a făcut „răspunzător” pentru „rezultatul prost” de pe 16 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *