Skip to content
Politică

Dragnea, ieșire în forță. Primele declarații după gafa lui Daea

Ziua Veche

Liderul PSD, Liviu Dragnea a reacționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, la afirmația lui Petre Daea în care compara uciderea porcilor bolnavi de pestă porcină cu masacrul evreilor în timpul Holocaustului.

În postarea sa, el susține că declarația ministrului Agrriculturii este o gafă și regretă că aceasta a fost făcută de un ministru al cabinetului PSD-ALDE.

„Declarația ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declarație, deși sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu,” afirmă președintele Camerei Deputaților în postarea sa.

De asemenea, el îi atrage atenția lui Petre Daea și îl roagă „să fie mai atent asupra modului în care se exprimă și să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund.”

Dragnea a mai declarat că el a condamnat întotdeauna derapajele antisemite și și-a cerut scuze, în numele său și al coaliției de la guvernare, comunității evreiești pentru comparația facută de ministrul Agriculturii.

„PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. Am condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile domnului ministru Daea”, a continuat liderul PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *