Skip to content
Politică

Dragnea îi declară război ministrului Justiției: Va exista prag pentru abuzul în serviciu!

ampress.ro

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, miercuri, la postul de televiziune Antena 3, a declarat că nu se poate să nu existe un prag al prejudiciului în cadrul infracţiunilor de abuz în serviciu, dar valoarea acestuia va fi stabilită în Parlament, în baza proiectului de lege elaborat de Ministerul Justiţiei.

„Nu vreau să mă antepronunţ, dar vă spun în seara asta că nu se poate să nu existe un prag. Poate să fie 1 leu, poate să fie 100 lei, poate să fie 1.000 lei. Aşa cum au spus şi mulţi magistraţi, nu este corect să se lase la aprecierea judecătorului să decidă dacă se poate decide un prag sau nu. Pe de altă parte, ministrul Justiţiei nu este şeful Parlamentului. Parlamentul va decide, pe baza acelui proiect de lege, în consonanţă cu deciziile CCR, care este calea corectă de urmat.”, a spus Dragnea la postul de televiziune Antena 3.

Mai mult, acesta a precizat că Parlamentul va dezbate pe larg această speţă din proiectul de lege.

„Comisia de la Veneţia, deciziile CEDO au spus lucrul acesta. Avem decizia CCR foarte clară care a spus că sunt obligatorii şi prevederile din încheierea de şedinţă, adică din dispozitiv, dar şi din considerente. Va ajunge proiectul de lege în Parlament şi acolo vom dezbate pe larg”, a adăugat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe 3 aprilie, că proiectul de lege prin care va fi definită infracţiunea de abuz în serviciu în raport cu decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale nu va impune un prag valoric, ci judecătorul va decide dacă-l va pedepsi pentru abuz în serviciu pe cel trimis în judecată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *