Skip to content
" "
Politică

Dragnea îl faultează dur pe Toader. Nici Tăriceanu nu se simte prea bine

adevarul.ro

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, îl faultează dur pe ministrul Justiției, Tudorel Toader. Nici Călin Popescu-Tăriceanu (șeful ALDE și al Senatului) nu se simte prea bine în această privință.

Concret: Dragnea a declarat luni că una dintre variantele luate în calcul pentru Inspecţia Judiciară (IJ) este ca instituţia să fie autonomă, scrie DCnews.ro.

" "

Lovitura constă în faptul că, în proiectul lui Toader de modificare a legilor justiției, IJ urmează să treacă de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Ministerul Justiției.

„Eu am spus de la început, pe 24 august, că trebuie să abordăm cu mai mult calm şi cu mai multă aşezare aceste propuneri de modificare (n.r. a legilor Justiţiei) şi încă de atunci a spus ministrul că una dintre variante este să fie instituţie autonomă. Eu am spus în mai multe rânduri că poate e bine să fie o instituţie autonomă şi cred că vom merge către această variantă”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Senatului.

Amintim că Tudorel Toader este „pila” lui Tăriceanu, liderul ALDE insistând ca protejatul lui (apropiat de gruparea Relu Fenechiu-Tudor Chiuariu din Iași) să fie numit la Justiție, pe un post care până atunci îi revenise PSD-ului.

Totuși, Liviu Dragnea a precizat că nu a discutat cu Călin Popescu-Tăriceanu despre legile justiţiei şi că o decizie privind modul în care acestea vor ajunge în Parlament se va lua după întoarcerea președintelui ALDE din vizita pe care o efectuează în Cehia.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *