Skip to content
Politică

Dragnea îl ia ușor pe Iohannis: Nu pot să-l critic!

viitorulilfovean.ro

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat joi că numirea unui nou director al Serviciului de Informații Externe (SIE) trebuie făcută cât mai rapid, dar a ținut să precizeze că în această privință nu are ce să îi reproșeze șefului statului pentru că nu a făcut o nominalizare, ci Parlamentului care nu a vacantat, până la acest moment, funcția rămasă liberă în urma demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu.

„Aici chiar nu pot să-l critic pe președinte. Am descoperit că întârzierea vine din Parlament. Pe procedură nu s-a vacantat, în mod oficial, locul de la SIE. Din momentul în care, în mod oficial, locul va deveni vacant, și va deveni foarte curând, sigur că aștept și eu să se miște lucrurile acolo. Dincolo de glumă, este un serviciu de informații extrem de important. Este un Serviciu profesionist, populat cu oameni foarte buni, populat cu oameni care, unii dintre ei își riscă viața poate în fiecare zi pentru statul român și este nevoie ca acest Serviciu să aibă un director ales legitim în Parlament”, a declarat Liviu Dragnea la România Tv, întrebat cum apreciază faptul că, în actualul context internațional, România stă fără șef la SIE, iar președintele Klaus Iohannis „nu pare foarte dornic să-i găsească un înlocuitor”,  lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Chestionat dacă este normal ca șeful statului să vină cu o propunere care să fie agreată și de social-democrați, având în vedere că PSD, alături de aliații săi politici, deține majoritatea în Parlament, el a răspuns: „Așa e normal”.

„Nu votăm cu ochii închiși, categoric nu. Repet, vorbim de o instituție foarte importantă, ne interesează”, a mai spus președintele PSD, conform agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *