Skip to content
Politică

Dragnea, în pelerinaj în Țara Sfântă. Ce locuri a vizitat în Israel

La sfârșitul vizitei oficiale în Israel, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea a mers să viziteze locurile de pelerinaj din Țara Sfântă, potrivit unui comunicat remis PSnews.ro.

În același timp, Dragnea s-a declarat „impresionat să afle că românii se află pe locul doi, după ruși, în rândul credincioșilor ortodocși care vin în Israel și care aduc apoi în țară pacea și liniștea spirituală din aceste locuri binecuvântate, ceea ce demonstrează încă o dată legătura puternică a românilor cu spiritualitatea”.

„La sfârșitul vizitei oficiale in Israel, președintele PSD Liviu Dragnea și delegația parlamentarilor social democrați au mers la locurile de pelerinaj din Țara Sfântă. Periplul a început la biserica din Tabgha, situată pe malul de nord-vest al Mării Galileei, acolo unde Iisus a înmulțit pâinile și peștii pentru a-i hrăni pe pelerini.

A urmat Capernaum, importantă atracție pentru credinciosi, unul dintre locurile în care Iisus din Nazareth a făcut minunea cunoscută drept Vindecarea slăbănogului și i-a însănătoșit pe mai mulți credincioși bolnavi. Aici, liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu un grup de pelerini din Româna, veniți să se închine la locurile Sfinte. Împreună au ascultat, în curtea care adăpostește ruinele vechii sinagogi, o slujbă oficiată de un preot român.

Vizita oficialilor români a continuat la Muntele Fericirilor și la Nazareth, leagănul creștinismului, acolo unde îngerul Gabriel i-a vestit Fecioarei Maria că va avea un prunc și unde Iisus și-a petrecut copilăria și tinerețea.

Biserica Sfântului Mormânt – numită de credincioși Biserica Învierii, o construcție impresionantă din secolul al XI-lea, care adăpostește cele mai scumpe locuri ale creștinilor: Muntele Golgota și Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos -, şi Zidul Plângerii au completat vizita de documentare făcută de delegația română condusă de președintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a mers si la Aşezământul Românesc de la Ierusalim, Reprezentanţă a Patriarhiei Române la Sfintele Locuri, un loc cu o căldură aparte, aflat în apropierea Sfintei Cetăți a Ierusalimului, în care simbolurile românilor te fac să te simți acasă printre preoții și măicuțele care slujesc la Ierusalim.

Liviu Dragnea a ascultat cu atenție povestea micuței biserici ridicate aici de români, în interiorul căreia se afla zugrăviti sfinții poporului nostru. Așezământul românesc se îngrijește de pelerinii români veniți să se închine la Locurile Sfinte, îi primește pe toți cu aceeași ospitalitate românească, și se ocupă de pelerinaje.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost impresionat să afle că românii se află pe locul doi, după ruși, în rândul credincioșilor ortodocși care vin în Israel și care aduc apoi în țară pacea și liniștea spirituală din aceste locuri binecuvântate, ceea ce demonstrează încă o dată legătura puternică a românilor cu spiritualitatea”, se arată într-un comunicat de presă.

1 comentariu la “Dragnea, în pelerinaj în Țara Sfântă. Ce locuri a vizitat în Israel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *