Skip to content
Politică

Dragnea, în silenzio stampa. Carmen Dumitrescu: PSD-iștii, conștienți că miza este ca el să plece EXCLUSIV

Facebook.com

Recent au avut loc evenimente care au marcat scena politică românească. Mai precis, este vorba despre protestul diasporei de pe 10 august, în desfășurarea căruia au fost episoade violente, iar ulterior postarea Ecaterinei Andronescu de pe rețeaua socială Facebook în care cere demisia lui Liviu Dragnea și a Guvernului Dăncilă.

Referitor la aceste evenimente a apărut o întrebare: de ce tace Dragnea? Pentru un răspuns la această nedumerire, redacția PSnews.ro a contactat-o pe jurnalista de la Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu.

Astfel, Carmen Dumitrescu a precizat pe de o parte că tăcerea președintelui PSD „este o atitudine pe care el oricum o are în general în situații critice”, iar pe de altă parte că nu este sigur de susținerea pe care o are în partid întrucât după cazul Ecaterina Andronescu este probabil să apară alți membri care se vor disocia de Liviu Dragnea.

Este o atitudine pe care el oricum o are în general în situații critice și anume aceea de a nu ieși imediat cu opinii în spațiul public. De altfel, îmi amintesc atunci când era în Teleorman și avea conflicte cu adversarul său tradițional Teodor Nițulescu, avea tendința de a nu-i răspunde sau când îi răspundea, îi spunea „domnul acela de la prefectură” deci niciodată nu îi spunea pe nume. Este un stil de-al lui.

Pe de altă parte, dincolo de acest mod de a acționa, cred că PSD-ul se află acum într-o situație atât de rea în care nu s-a mai aflat până acum. În principiu trebuie calculate foarte bine mutările lor. Ați văzut că și Ecaterina Andronescu și probabil și alți oameni din interiorul PSD să facă declarații de tipul „hai să ne disociem de Liviu Dragnea” pentru că până la urmă mulțimea s-ar liniști dacă Liviu Dragnea ar dispărea din fruntea PSD-ului. Oamenii din PSD sunt conștienți că miza este să plece Liviu Dragnea din fruntea PSD-ului. Probabil vom mai avea reacții a la Ecaterina Andronescu în perioada care vine, deci Liviu Dragnea nu poate să iasă acum să spună cine știe ce pentru că nu este convins că alături de el va fi tot partidul. 

Plecarea lui Dragnea va fi un factor care cu siguranță o să liniștească puțin febra de acum din țară pentru că oamenii vor un vinovat pentru ce s-a întâmplat pe 10 august. Toată lumea care a fost acolo și care a luat bulane și care a fost gazată caută un vinovat și vinovatul este personificat în Liviu Dragnea. Nu cred că cineva care este realmente conștient de ce s-a întâmplat acolo crede că jandarmii care ne-au bătut sau ne-au gazat sunt principalii responsabili. Responsabilă este persoana care a dat ordinul și în mintea protestatarilor principalul om care a dat ordinul este Liviu Dragnea”, a declarat scriitoarea Carmen Dumitrescu pentru PSnews.ro.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *