Skip to content
Politică

Dragnea, în vacanță în timpul vizitei Comisiei Europene. Ciutacu: Și Iohannis a fost la Pompei în timpul întrunirii UE privind Brexit!

evelinepauna.ro
" "

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, nu va fi prezent joi la Ateneu cu ocazia vizitei Comisiei Europene în România. Astfel, reprezentatul Camerei Deputaților va fi Florin Iordache.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Dragnea, Vâlcov și Arsene, detașați de tensiunile politice: cu cine se află într-un concediu exotic

" "
" "

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura joi cu jurnalistul Victor Ciutacu. Concret, întrebat dacă nu era de bun augur participarea președintelui Camerei Deputaților la întâlnirea cu reprezentanții Comisiei Europene în situația în care se marchează un moment foarte important pentru România, cel al preluării de către România a președinției Consiliului UE, analistul politic a precizat că este vorba doar despre un eveniment ceremonial. Mai mult, Victor Ciutacu a pus în paralel că și Klaus Iohannis a ratat întruniri importante precum cea la nivel european privind Brexitul pentru că se afla în vizită la Pompei.

„Nu mi se pare un capăt de țară. În definitiv știu că Dragnea este în concediu. Nu a deranjat pe nimeni când Iohannis nu a participat la o grămadă de evenimente din viața poporului român când era ba prin Tenerife, ba prin Mallorca sau pe unde era. Astfel, nu mi se pare că se cutremură țara dacă nu vine Dragnea la spectacolul de la Ateneu, adică cred că altele sunt lucrurile care i se pot reproșa. Sigur, întrebarea vine în contextul în care Dragnea se judecă cu Comisia Europeană în ceea ce privește Tel Drum. Dacă ești exagerat bănuiesc că poți să faci o legătură și să spui că este un gest de frondă a lui Dragnea care este antieuropean și care se judecă cu europenii și nu participă la întruniri cu ei, dar fiindcă se văd mâine nu mi se pare nu știu ce gest. Nu o fi avut omul bilet la avion, habar n-am. Înțeleg că aia care îl înjură pe Dragnea spun că a plecat cu un charter privat la Verona, iar de la cei care nu îl înjură că ar fi plecat cu o cursă de linie. Nici măcar aici nu suntem foarte lămuriți. Nu am văzut hârtii nici la charter nici la avionul de linie. 

Hai să fim serioși. Tot ce se întâmplă zilele acestea este o chestie de ceremonial și de aparențe oficiale care se practică peste tot pe planetă. Sunt ca pozele pe care președintele SUA le face, indiferent cine este el, la reuniunea anuală a ONU pe care o prezidează by default la New York și toți șefii de stat și de Guvern vin și fac poze cum a făcut și Ponta cu Obama, Iohannis cu Obama și apoi cu Trump. Acum o să se pozeze toți la Ateneu. Nu este ca și cum s-ar decide ceva astăzi. 

Apropo, Iohannis cu toată dragostea, dar a lipsit de la întrunirea fiamoasă a liderilor UE în care se discuta Brexitul pe motivul că era în vizită la Pompei. Oricine îi poate reproșa orice pe tema aceasta lui Dragnea, mai puțin cei care îl susțin pe Iohannis. Este vorba aia veche românească că râde ciob de oală spartă. Oricum, discuțiile în UE cu privire la Brexit au funcționat și fără Iohannis, așadar cred că președinția României a Consiliului Uniunii Europene va funcționa la fel de bine sau la fel de prost și cu Dragnea la Ateneu și fără Dragnea la Ateneu”, a precizat Victor Ciutacu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

1 comentariu la “Dragnea, în vacanță în timpul vizitei Comisiei Europene. Ciutacu: Și Iohannis a fost la Pompei în timpul întrunirii UE privind Brexit!

  1. Penebilitate numele tau este Ciutacu!Dupa mintea ta de …..ca sa nu te jignesc,daca cineva face o prostie este normal ca si altul sa faca aceasi prostie!
    Fara comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *