Skip to content
Politică

Dragnea încearcă să scape pe orice cale de dosarul Tel Drum: a dat în judecată Comisia Europeană

Auto-Bild.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg. Astfel, liderul PSD ar dori să ajungă printr-o cale colaterală la anularea Raportului OLAF care constată frauda cu fonduri europene din dosarul Tel Drum.

Amintim că raportul OLAF l-a pus în vizorul DNA devenind inculpat în dosarul Tel Drum. Sursele ziare.com de la Luxemburg au explicat că Dragnea nu mai putea să atace Raportul OLAF pentru că a ieșit de mult din termen. Cu toate acestea, Liviu Dragnea a găsit o cale indirectă prin care să atace răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o în privința Raportului Olaf.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11.12.2018.

Motivele pentru care Dragnea contestă OLAF sunt că nu i-ar fi fost respectat dreptul de a fi audiat, prezumția de nevinovăție cu ocazia realizării Rapotului, care ar fi fost întocmit prin încălcarea regulilor de bună administrație a justiției, relatează ziare.com. Dragnea este asistat de avocatii Bernard O’Connor si Sebastien Gubel.

Reamintim că dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigație OLAF care constată o fraudă masivă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro. Una din fraude se referă la Tel Drum.

În dosarul „Tel Drum” Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *