Skip to content
Politică

Dragnea încearcă să se spele pe mâini de OUG 13: NU vrea prag la abuzul în serviciu

libertatea.ro

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, încearcă să se spele pe mâini de OUG 13: politicianul susține că NU vrea prag la abuzul în serviciu. Vă amintim că anume acest prag a constituit motivul principal al izbucnirii protestelor #REZIST din ianuarie.

Șeful Camerei Deputaților a declarat miercuri că, în opinia sa, nu ar trebui să fie așa ceva, dar există o decizie a Curţii Constituţionale a României (CCR) în acest sens, transmite RomâniaTV.net.

„Primul-ministru a trimis o adresă la Ministerul Justiţiei, ieri, la sugestia mea, ca să primească de acolo un răspuns scris care este calendarul prevăzut, estimat de MJ necesar pentru toate procedurile guvernamentale şi când ar fi posibil să ajungă în Parlament aceste proiecte de lege. În varianta scurtă, era undeva în partea a doua a lunii decembrie, iar varianta lungă era în martie. Plecând de la acest răspuns, s-a luat decizia ca ceea ce are domnul ministru ca şi proiect de legi ale justiţiei să le transmită la comisia specială comună constituită în acest sens, sigur că va fi participant, va fi invitat să participe la aceste dezbateri, pentru că decizia noastră de a fi adoptate aceste legi în această sesiune parlamentară este neschimbată. Comisia specială va decide prin raportul comun ce rămâne, ce se adaugă şi ce nu rămâne. Din aceste legi şi din altele, pentru că comisia specială lucrează la mai multe legi”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că l-a rugat pe preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Florin Iordache, să invite la dezbateri cât mai mulţi specialişti.

Întrebat dacă încep dezbaterile înainte de a venit răspunsul Comisiei de la Veneţia, Liviu Dragnea a răspuns: „Da… Din câte am înţeles pe surse este vorba de o întrebare referitoare la procedura de numire a procurorilor şefi. Comisia specială va îndrăzni să lucreze pe celelalte prevederi şi pe celelalte amendamente. Nu poate să stea ţara în loc până nu vedem noi dacă numeşte preşedintele, sau dacă numeşte CSM procurorii şefi. Cred că domeniul justiţiei are probleme pe care şi judecătorii şi procurorii aşteaptă să fie rezolvate”.

În ceea ce priveşte stabilirea unui prag la abuzul în serviciu, liderul PSD a evitat să facă recomandări în ceea ce priveşte legile justiţiei, dar îşi va spune punctul de vedere după ce va vedea o formă.

Chestionat cât ar trebui să fie pragul, Liviu Dragnea a replicat: „Habar nu am. Dacă ar fi după mine, ar fi zero prag, dar înţeleg că este o decizie a CCR”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *