Skip to content
Politică

Dragnea, inculpat în dosarul Tel Drum: Fostul lider PSD este acuzat de 5 infracțiuni, cu un prejudiciu de 27 de milioane de euro

Inquam Photos / George Calin

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost vineri la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum, în care este acuzat de cinci infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat, cu un prejudiciu de 27 de milioane de euro, potrivit G4media.

Dragnea, însoțit de avocata Flavia Teodosiu, a stat o oră și 20 de minute la DNA, după care s-a întors la Penitenciarul Rahova. La ieșire, avocata a răspuns la câteva întrebări ale jurnaliștilor:

Jurnaliști: De ce a durat atat?
Teodosiu: Nu știu de ce a durat atât, pentru că sunt foarfe multe hârtii de citit. Ordonanța este foarte mare și trebuie citită. Și am citit parțial cât s-a putut.
JurnaliștiCum a reacționat Liviu Dragnea?
TeodosiuCum credeți că a reacționat? Ca un om care primește o hârtie pe care trebuie să o citească!

Dragnea a fost dus la DNA cu o dubă de la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte în prezent condamnarea de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copiluui Teleorman.

Alături de fostul şef al Camerei Deputaţilor au fost citaţi toţi cei puşi sub acuzare, în acelaşi caz, apropiaţi ai acestuia.

Procedural, punerea in miscare a actiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final.

În dosarul Tel Drum, deschis din 2016, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro. Procurorii susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea. Chiar dacă el a negat constant acest lucru, sunt nenumărate dovezi în spațiul public care îl contrazic. Vezi, de exemplu, cazul valizei Tel Drum publicat de Riseproject.ro.

Joi seara, Liviu Dragnea a atacat voalat actuala conducere a PSD în primul interviu dat din închisoare și difuzat (prima parte) de Realitatea PLUS. Dragnea a spus că ”dosarul Teldrum e resuscitat pentru campania electorală” și a spus că a fost condamnat nevinovat în dosarul angajărilor fictive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *