Skip to content
Politică

Dragnea, îngrijorat de perspectiva unei moțiuni a PSD: Riscăm să cădem din lac în puţ

Decizia depunerii unei moţiuni de cenzură aparţine PSD, dar prin acest demers se riscă”să se ajungă din lac în puţ”, adică propunerea preşedintelui Iohannis să nu treacă de Parlament şi să se creeze astfel instabilitate politică, a declarat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Dacă o moţiune de cenzură ca fi introdusă, trebuie să fie decisă politic de PSD. PSD-ul încă nu s-a pronunţat. Suntem un partid destul de mare, sigur că tot ce spune Victor Ponta pentru mine este extrem de important, dar răspunderea politică pentru acest partid o am eu. O moţiune de cenzură implică nu numai simpla depunere, strângerea de semnături, să zicem că ajungem în varianta în care guvernul pică. Ajungem la domnul preşedinte Iohannis, care trebuie sa desemneze un premier care trebuie să vină în Parlament. Noi nu avem nicio garanţie că domnul Iohannis va face o propunere care vine din partea noastră sau că face o propunere pe care noi s-o acceptăm. Poate veni tot cu domnul Cioloş, poate veni cu un alt premier – ‘guvernul meu 2’, ‘guvernul meu tehnocrat 2’, pe care noi să nu-l acceptăm, şi riscăm să ajungem într-o perioadă de instabilitate politică, socială şi economică şi să ajungem la concluzia că intrăm din lac în puţ, adică să ne trezim în situaţia în care propunerile lui Iohannis să nu treacă la Parlament. Rămâne Cioloş premier interimar cu atribuţii limitate şi va fi mult mai rău în România”, a afirmat Dragnea, la Romania TV.

Preşedintele PSD a arătat că a discutat cu liderii ALDE şi UNPR ca, după alegerile locale, să fie analizate „care sunt urmările posibile”.

„Şi moţiunea de cenzură, urmată de o posibilă instabilitate politică, să fie ultima opţiune. Dar, ce pot să spun cu certitudine, decizia este la PSD şi la aliaţii noştri. Noi decidem dacă acest guvern rămâne sau pleacă. Dar, tocmai pentru că decizia este la noi, răspunderea este uriaşă. Dorinţa mare din rândurile populaţiei sigur că ne face să fim din ce în ce mai tentaţi pentru a da jos guvernul. Dar această reacţie se poate schimba dacă noi dăm guvernul jos şi nu ajunge un guvern de care să răspundem noi şi care să fie pe placul cetăţenilor. Şi ăsta este motivul pentru care eu, ca preşedinte de partid, să spun, după 15, 16 sau după 17 iulie, că dăm guvernul jos. (…) Există riscul foarte mare ca, după ce guvernul ar putea cădea, mergând la Cotroceni, să-i facem o propunere preşedintelui Iohannis, să nu ţină cont de ea, să vină tot cu varianta proprie pe care noi să nu o agreem în Parlament şi cădem din lac în puţ”, a argumentat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat că „PSD nu ia în calcul sub nicio formă o asemenea posibilitate, pentru că nu e cazul”, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *