Skip to content
Politică

Dragnea a intrat în război cu UDMR. Gest fără precedent al vicepremierului

Aflat la inaugurarea Drumului Județean 174A Vatra Dornei – Birsec, în județul Harghita, vicepremierului Liviu Dragnea i s-a dat să taie, conform tradiției, o panglică în culorile drapelului național. Apoi, la sugestia președintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, i s-a dat și o panglică în culorile steagului ținutului secuiesc. Pe aceasta din urmă vicepremierul a refuzat s-o taie.

„Este singura panglică pe care am recunoscut-o și pe care o recunosc, este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiție publică pe teritoriul României și am tăiat panglica ce se taie oriunde în această țară, și la Teleorman tăiem aceeași panglică, și la Cluj, și oriunde, am tăiat-o cu drag și o țin la piept”, a spus Liviu Dragnea.

Borboly Csaba a reacționat:

„Eu cred că trebuie să intrăm în normalitate și fiecare taie atâtea panglici câte dorește, pentru că ăsta este obiceiul la noi şi omul unde merge se ține de obiceiuri, dar cine nu, o să vedem, eu nu mă supăr în niciun fel. Cred că de acum încolo nimeni nu trebuie să se supere dacă vom tăia și aici și în alte părți ale județului două panglici, pentru că trăim împreună și trebuie să conviețuim în pace și să dezvoltăm împreună acest județ, așadar eu cred că data viitoare o să taie panglica”, a spus Borboly Csaba.

Președintele CJ Harghita s-a arătat convins că, dacă ar fi venit la Bilbor, premierul Victor Ponta ar fi tăiat panglica secuiască.

„Era vorba că vine domnul premier şi nu cred că el nu ar fi tăiat-o. Domnul vicepremier Dragnea este binevenit oricând, pentru că și aici, la Bilbor, încă mai este de lucru și în celelalte părți ale județului. Panglica (secuiască – n.r.) este pentru prima dată când o folosim în zona nordică a județului, dar nu va fi ultima dată, de acum încolo o să tai cele două panglici, pentru că aşa este normal, să avem două drapele sau trei sau patru, câte ne trebuie, care cum simte, sunt simboluri așadar şi acest lucru este și va fi normal în viitor”, a conchis Borboly.

La inaugurarea DJ 174A din comuna Bilbor era așteptat şi premierul Victor Ponta, însă acesta a decis să plece de la Toplița direct către Bistrița-Năsăud.

2 comentarii la “Dragnea a intrat în război cu UDMR. Gest fără precedent al vicepremierului

  1. Nu fost nici un gest umilitor la adresa ungurilor.
    Decizia lui Dragnea a fost una normala.
    In schimb decizia lui Borboly e una anormala.

  2. Normal sa taie doar panglica cu tricolorul Romaniei.
    Despre dl Ponta daca taie si alta panglica decat cea : rosu , galben, albastru , pe teritoriul Romaniei automat sa fie declarat TRADATOR. NATIONAL.
    Si demis din toate functiile pe care le destine si este platit in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *