Skip to content
Politică

Dragnea își încordează mușchii împotriva Legii grațierii: Să ne gândim bine!

cotidianul.ro

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, își încordează mușchii împotriva Legii grațierii.

Dragnea a declarat miercuri că Legea grațierii a plecat de la problemele din penitenciare și a ajuns la alte probleme ale justiției, așa că se pune întrebarea „dacă mai e oportună”. Președintele Camerei Deputaților a adăugat că așteaptă un pachet mai amplu de la Ministerul Justiției, astfel încât problemele din penitenciare să fie cu adevărat rezolvate, informează Digi24.ro.

Liviu Dragnea a profitat de ocazie ca să îl critice pe Șerban Nicolae pentru insistențele acestuia din Comisia juridică legate de grațiere. În același timp, al treilea om în stat a dat de înțeles că prioritățile majorității parlamentare ar trebui să vizeze Legea răspunderii magistraților și corectarea Codului Penal și a celui de Procedură Penală.

„Prioritatea noastră o reprezintă programul de guvernare, nu grațierea faptelor de corupție. Nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să nu fie asumate. Membrii din Comisia juridică nu au avut mandat de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție. Am ascultat ce au spus colegii, le-am spus și punctul meu de vedere. Să ne gândim dacă această lege a grațieirii mai e oportună! S-a plecat de la condițiile din penitenciare și s-a ajuns la probleme care privesc justiția.

S-a discutat despre abuzurile unor – repet, unor – procurori, despre deciziile greșite ale unor judecători, se vorbește despre definirea incompletă a unor infracțiuni. În aceste condiții, să ne gândim serios dacă această lege mai e oportună. Mai fac un apel la Guvern și Ministerul Justiției: să comunice dacă legea grațierii și alte proiecte pot rezolva problemele din penitenciare”, a afirmat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *