Skip to content
Politică

Dragnea îşi înţeapă adversarii: Poate se descoperă că Grindeanu e KGB!

aktual24.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îşi înţeapă adversarii care au atacat-o pe Sevil Shhaideh (precedenta propunere de premier) din cauza legăturilor pe care soţul ei le are cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

„Am avut o discuție adâncă, profundă, în cadrul Comitetului Executiv Național, în care i-am rugat pe colegii mei să își spună fiecare punctul de vedere, părerea, propunerea bazată și pe discuțiile pe care le-au avut în aceste zile cu oamenii din județe. (…) Sigur că a fost un curent în ultimele zile, și ieri și azi noapte și azi dimineață, mii de mesaje primite în care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică, o forță care este reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că puterea legitimă acolo este, acolo trebuie să fie, în această țară, în nici o altă instituție”, a declarat liderul PSD, la finalul reuniunii CExN, unde a fost votată această a doua propunere de prim-ministru, conform Agerpres.

Trebuie să precizăm că singurul lider PSD care s-a abţinut de la vot a fost secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu, care a dorit ca Dragnea să fie varianta PSD pentru premierat.

În continuare, şeful social-democraţilor a vorbit despre ipoteza suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a subliniat că social-democrații nu sunt iresponsabili să folosească forța politică pe care o au „în a face rău sau în a tulbura foarte mult această țară și viețile românilor”.

„Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat despre ce avem de făcut, varianta să purcedem la suspendare sau varianta în care să mergem pe aceeași propunere — doamna Sevil Shhaideh — sau varianta în care să mergem pe o altă propunere și aici cu două sub-variante, una dintre acestea fiind tot Sevil Shhaideh, (…) dar cu care nu mai putem merge înainte”, a explicat președintele PSD.

Dragnea a precizat că inițial a fost propus de colegi chiar el pentru funcția de premier.

„Numai că eu am spus în campanie niște lucruri, pe care le-am spus în mod cinstit și nu mincinos. Am spus că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege de care toată lumea spune că este și neconstituțională și nedreaptă”, a motivat el.

Și atunci, a adăugat Dragnea, CExN al PSD a trebuit să găsească o soluție, „un coleg, care este loial programului de guvernare și partidului, care are capacitatea să înțeleagă că acest program de guvernare este îndreptat către români și către România, care nu merge la Palatul Victoria să-și creeze acolo un pol de putere”.

„Am discutat, de asemenea, ce ar trebui să facem noi între dorința firească generată de frustrare, că am câștigat aceste alegeri și avem mai mult de două săptămâni și nu avem guvern și avem dreptul nostru legitim să avem un guvern instalat până acum și să alegem între această dorință de a răspunde invitației nerostite a președintelui de a intra într-o criză politică și rațiune. Decizia mea, susținută de colegii mei, a fost că noi alegem în continuare obiectivele pentru români — bunăstarea, mai mulți bani în buzunarul lor, libertatea de a gândi, libertatea de a vorbi, inclusiv la telefon, libertatea de a spera că, dacă nu fură, nu îi ia nimeni din casă, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, un sistem de educație bun, dreptul de a putea consuma și hrăni cu produsele din pământul nostru, dreptul de a avea drumuri mai bune, autostrăzi, de a avea practic dreptul la o viață mai bună”, a detaliat Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD a ales să nu arunce țara într-o criză politică menită să întârzie adoptarea unor măsuri pe care românii le așteaptă.

„Nu a fost o decizie foarte ușoară. (…) În aceste condiții, am propus colegilor mei, după ce înainte m-am consultat cu dl Tăriceanu și a fost de acord să susțină această propunere, ca propunerea noastră pentru președintele Iohannis să fie domnul Sorin Grindeanu. Din câte știu, nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, poate se descoperă că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios. L-am rugat pe dl Tăriceanu să vină aici și împreună să trimitem, în mod oficial, președintelui această adresă prin care îi transmitem și pe cale oficială care este propunerea noastră. O spun cu toată sinceritatea și fără a se considera că suntem obraznici: nu am înțeles cum trebuie să vină această propunere — dacă noi trebuie să mergem la Cotroceni, unde, când. Și am vorbit cu dl Tăriceanu că e jenant pentru noi să mergem la poartă la Cotroceni să vorbim cu SPP-ul că avem o propunere, dar nu știm cui să o lăsăm. (…) Așa cum dl președinte public a anunțat că o refuză pe doamna Shhaideh, am cumpănit și noi bine, am analizat argumentele pro și contra și am hotărât să anunțăm și noi public această propunere și să o trimitem pe cale oficială”, a explicat președintele PSD.

1 comentariu la “Dragnea îşi înţeapă adversarii: Poate se descoperă că Grindeanu e KGB!

  1. Fix aia e…tare strategia sa spui adevarul sub forma de gluma. In primul rand orientarea pro est se realizeaza prin mentorul nea Ilie, aka tata socru, iar faza cu pe oricine am pune il ia gaia (d-na) e mai mult ca sigur o certitudine ca va fi principala sursa de instigare a romanilor impotriva instituttiei amintite. Astfel, propunerea e din nou una otravita dar legitima din partea autorilor, conform votului popular, care cunosc sigur viitorulastfel cum le-a fost preziz pe surse de ,,o mama Campina,, de pe martin luther nr 2 in ceea ce priveste tanara prim speranta. Daca totusi se amana deznodamantul programat la inceputulanului in alte scopuri ce s-ar ivi pe parcurs si care ar putea fi cerute in contrapartida atunci statul de drepti e si mai aproape de est decat ar putea sa-l mai duca orice ales numit in acest scop. Ramane de verificat conspiratia prin simpla curgere a timpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *