Skip to content
" "
Politică

Dragnea, la judecata lui Năstase: Vom vedea cine va fi în locul lui

gandul.info

Actualul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a ajuns la judecata fostului șef al PSD Adrian Năstase.

Ex-premierul și-a exprimat vineri la Antena 3 dezacordul cu multe decizii ale lui Dragnea, dar a adăugat că acesta trebuie respectat în calitatea sa de şef al partidului.

„Acum este preşedintele partidului şi câtă vreme este preşedinte partidului, trebuie să se bucure de respectul datorat. Nu sunt de acord cu multe dintre deciziile lui. Pe unele i le-am transmis direct, despre altele am scris”, a afirmat Năstase, precizând că s-a întâlnit ultima dată cu Dragnea în urmă cu două sau trei luni, când acesta l-a vizitat la Fundaţia Titulescu.

Întrebat dacă este posibil scenariul prezentat de Victor Ponta în care actualul prim-ministru Mihai Tudose să îi ia locul lui Dragnea în fruntea PSD, Năstase a răspuns că partidul are alte probleme acum, iar Dragnea trebuie să fie conştient de aceste lucruri.

„Partidul are alte probleme, după părerea mea, şi Dragnea ar trebui să fie conştient de lucrul acesta. A reluat şedinţele Biroului Permanent, dar la prima nu a participat. Eu cred că la a doua ar trebui să participe. Ar trebui organizat săptămânal. Ar trebui partidul să gândească o strategie politică pentru următorii ani. Ar trebui partidul (…) să facă ceea ce deja a făcut PNL (…) şi anume: să creeze departamente şi un guvern din umbră. Nu e cazul cu un guvern din umbră când eşti la putere, dar departamentele ajută în primul rând să construieşti liderii de mâine. Deci practic, partidul şi-a consumat resursele în mare măsură şi cred că în acest moment este foarte important ca partidul să îşi refacă aceste resurse. Aţi mai auzit ceva de Institutul Şincai, Institutul Social Democrat? El este blocat, e nevoie de un preşedinte acolo. E nevoie de cursuri de formare. Aceste lucruri sunt importante şi vom vedea peste un an, doi, trei, cine va fi în locul lui Dragnea sau nu va fi”, a explicat Năstase.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *