Skip to content
Politică

Dragnea le taie elanul PSD-iștilor pro-referendum

explozivnews24.ro

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, le taie elanul PSD-iștilor care s-au pronunțat în favoarea referendumului pentru modificarea Constituției, în sensul definirii căsătoriei drept uniunea dintre bărbat și femeie.

Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susține organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

CITIȚI ȘI: PSD nu se lasă: vrea referendum în ziua alegerilor

El a anunțat că le cere explicații pe această temă celor doi inițiatori — senatorii PSD Titus Corlățean și Ovidiu Donțu — și le solicită să retragă această inițiativă, potrivit Agerpres.

„PSD nu susține organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Știu că a fost inițiativa unui coleg. PSD nu susține această inițiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă și subiectul este foarte profund și nu vreau ca dezbaterea și discuțiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României și cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (…) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile”, a subliniat președintele PSD într-o conferință de presă.

Amintim că senatorii PSD Ovidiu Donțu și Titus Corlățean au depus la forul legislativ superior un proiect de lege pentru organizarea și desfășurarea referendumului național privind revizuirea Constituției. Conform inițiativei de act normativ, cetățenii României sunt chemați să își exprime voința prin vot în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, iar cheltuielile pentru organizarea referendumului se suportă de la bugetul de stat pe anul 2016. Cei doi cer procedură de urgență pentru adoptarea legii în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *