Skip to content
Politică

Dragnea, luat la bani mărunți de ambasadorul palestinian la București

ziaruldeiasi.ro

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea a fost luat la bani mărunți de către ambasadorul Palestinei la București, în scandalul relocării ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai exact, cu prilejul unui interviu, Fuad Kokaly a afirmat că președintele Camerei Deputaților se folosește de această mișcare diplomatică importantă în lupta politică internă și refuză orice dialog în acest sens, conform B1.ro.

”Am solicitat o întrevedere, dar a refuzat. Până acum nu avem un răspuns. Nu a răspuns. Dar asta înseamnă implicit că ne-a refuzat. Să nu uităm nici că Liviu Dragnea are consilieri israelieni. Și premierul Dăncilă are un consilier israelian. Cred că văd conflictul din Orientul Mijlociu cu ochii acestor consilieri. Cehia, Ungaria sau România să nu uite că au obligații internaționale, chiar dacă sunt supuse unui puternic lobby israelian. Cred că statutul Ierusalimului trebuie păstrat ca subiect de negociere și în acest context, fără vreun acord din partea palestinienilor, nimic nu se va putea întâmpla acolo”. 

În plus, reprezentantul statului palestinian a subliniat că direcția României atunci când vine vorba de politica externă nu este una clară:  ”Nu știu ce motivație are Liviu Dragnea. Noi am contactat ministerul român de Externe. De fiecare dată când am vorbit, ni s-a transmis că România susține fără rezerve soluția a două state și că România dorește să vadă un stat Palestina cu capitala la Ierusalimul de Est. Chiar astăzi am fost la ministerul de Externe și mi s-a transmis același lucru. Un lucru e cert: România nu are o politică externă clară. Poate că domnul Dragnea vede lucrurile din alt unghi. Din perspectiva mea, problema mutării ambasadei României la Ierusalim a devenit instrument în lupta politică internă dintre guvern și președinte. Altfel, am văzut poziția președintelui Iohannis, pe care o salutăm. Vedem cum guvernul face eforturi în altă direcție. Și repet, Ministerul de Externe ne tot dă asigurări că nu s-a schimbat nimic în abordarea României”.

Mai mult decât atât, unul dintre consilieii lui Klaus Iohannis l-a asigurat pe ambasadorul palestinian că decizia este la președinte și că nu ne vom schimba poziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *