Skip to content
Politică

Dragnea, mai tare ca Hegel. Andrei Pleșu, pierdut în logica șefului PSD

Express Press
" "

Filosoful Andrei Pleșu se declară depășit de logica șefului PSD, Liviu Dragnea, considerând că nuanțele din discursul acestuia sunt prea subtile pentru ale putea urmări până la capăt.

Kant și Hegel mai au pasaje de câte o pagină care sunt la fel de greu de urmărit, afirmă Pleșu, dar Dragnea pare să îi depășească ori de câte ori încearcă să justifice vreuna din deciziile sale.

" "
" "

Gândirea domnului Dragnea e un subiect care mă depăşeşte. E mult prea complexă, prea nuanţată, prea abilă ca eu să pot să mă pronunţ. Nu pot. Aşa cum nu înţelegi orice pagină din Hegel sau din Kant, nu poţi să înţelegi nici orice declaraţie a domnului Dragnea.

Când îi spune unui ministru să facă mai repede rost de experiență, ce să înțelegi? Exeriența e un maldăr de idei, dacă nu iei repede câte ceva, se cheamă că ai rămas fără. Nu poţi înţelege tot ce spune un om atât de subtil”, a comentat ironic profesorul de filosofie într-o emisiune la postul TV Digi24.

Ultima declarație alambicată a președintelui Camerei Deputaților a fost cea în care a tras singur concluzia ca statul „ne fură”. Chestiunea este la limita ridicolului, ținând cont de faptul că Dragnea este președintele principalului partid de guvernământ și insistă să fie un fel de premier din umbră.

„Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a ținut să precizeze șeful PSD, la începutul acestei săptămâni.

1 comentariu la “Dragnea, mai tare ca Hegel. Andrei Pleșu, pierdut în logica șefului PSD

  1. ce să faci „maestre” …vine o vreme când trebuie să afirmi acest crud adevăr ” NU pot.” Soţia , prietenii, soros,au înţeles de mult …această spovedanie publică credeți ca este apreciată ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *