Skip to content
Europa Politică

Dragnea, marele absent de la întâlnirea cu oficialii europeni. Răzvan Dumitrescu: Cred că este mai bine să nu participe!

economica.net

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea va lipsi joi la Ateneu la evenimentul de inaugurare a președinției Consiliului UE. Astfel, Florin Iordache îi va lua locul ca rerpezentant al Camerei Deputaților la întâlnirea cu Jean-Claude Juncker. Amintim că Liviu Dragnea este plecat în vacanță.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Dragnea, Vâlcov și Arsene, detașați de tensiunile politice: cu cine se află într-un concediu exotic

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura joi cu analistul politic Răzvan Dumitrescu. Concret, întrebat ce denotă faptul că președintele Camerei Deputaților lipsește de la un astfel de eveniment, jurnalistul a evidențiat că ceea ce va avea loc astăzi va ține de o diplomație formală nefiind o întrunire în care se iau decizii. Mai mult, realizatorul emisiunii Subiectiv a invocat ipoteza conform căreia Dragnea ar lipsi de la acest eveniment din cauza imaginii pe care o are, iar astfel președintele PSD nu a vrut să agraveze și mai mult situație. Mai mult, Răzvan Dumitrescu a subliniat că deciziile la nivel de președinție a Consiliului UE se iau pe perioada a 6 luni și nu vor fi influențate de prezența sau absența nici a lui Dragnea, nici a lui Tăriceanu și nici a lui Iohannis sau a premierului Viorica Dăncilă.

„Câtă vreme cât și președintele a lipsit la un moment dat eu cred că sunt echivalente cele 2 lucruri. Care ar fi diferența între a participa și a nu participa când tot ce vedem acum este o diplomație formală, pentru că asta înseamnă fiind un eveniment în care nu se iau decizii. Eu cred că este mai bine să nu participe din moment ce el este personajul negativ numărul 1 al României pentru care a fost și o campanie de demonizare incredibilă pentru că statistic vorbind niciun om nu poate avea pe cap atâtea probleme câte i se pun în cap lui în cârcă, indiferent cum l-ar chema. Nu se poate statistic. Ar însemna că ziua are 450 de ore să le comiți pe toate sau că ești cel mai puternic de pe planetă. Atunci despre ce vorbim? Ar trebui să fie peste Trump ca putere, nu? Hai să fim serioși. Pe de-o parte este la butoane în continuare, iar pe de alta cei de la DNA sunt capabili să se agațe de oricine și nevinovați fiind. A se vedea Ploiești și Oradea. Deci despre ce vorbim? Cine este mai puternic? Aceștia sunt mai puternici și cu toate acestea este demonizat. Ok. Foarte bine. Nu îl vrem atunci nu îl votăm. Probabil că din motive că imaginea lui ar putea să puncteze în plus la imaginea aceasta negativă pe care a proiectat-o, mă gândesc că s-o fi gândit să nu vină, dar nu astăzi nu este un eveniment la care se iau decizii. Deciziile se iau pe perioada celor 6 luni pe niște dosare concrete și foarte complicate și care nu vor fi niciodată influențate de prezența sau de absența lui Dragnea, de prezența sau absența domnului Tăriceanu, de prezența sau absența doamnei Dăncilă chiar dacă este prim-ministru sau de prezența sau absența domnului Iohannis”, a precizat jurnalistul.

Astfel, chestionat dacă tehnicienii sunt cei care au cea mai mare responsabilitate privind președinția Consiliului UE, Răzvan Dumitrescu a tranșat ferm și afirmativ răspunsul și a menționat că politicienii au rolul de a spune concluziile în mod public pentru cetățeni dacă s-a ajuns la un consens sau nu pe dosarele la care experții au lucrat. Mai mult, analistul politic a reliefat că nu evenimentul festiv de astăzi are importanță ci rezolvarea unor dosare esențiale precum Brexit sau cel al migrației.

„Exact. În 95% din situații dosarele acestea sunt lucrate de niște tehnicieni despre care nimeni nu vorbește, sunt anonimi, sunt în zona doi, trei, dar sunt foarte specializați. Abia după ce tehnicienii încheagă o poziție comună vin oamenii politici reprezentativi pentru ceea ce înseamnă UE, președinția României la Consiliul UE ș.a.m.d. și spun concluziile într-un mod public pentru toți cetățenii că s-ar fi ajuns sau nu la un consens, dar prezențe din acestea la festivități pentru mine ca jurnalist nu prezintă interes. Pe mine mă interesează cum sunt afectați de Brexit cetățenii români care muncesc în Marea Britanie, dosarul Brexit fiind foarte important pentru că avem foarte mulți români, avem medici acolo, o serie de probleme. De asemenea dosarul migrației în care nu avem niciun fel de informație concretă legată de care sunt fluxurile migratorii, câți vin, cine vrea să îi trieze și cine vrea să îi distribuie. Dosarul acesta ar putea face ca mișcările acelea naționaliste, dure să câștige multe voturi în Parlamentul European la viitoarele alegeri dacă cei de acum nu sunt în stare să aducă o soluție bună, viabilă care să calmeze lucrurile. Asta înseamnă ca toate cele 27 de state să ia o decizie în consens. Iată două chestii extrem de dure. Păi credem noi că România poate ea să rezolve lucrurile acestea. Depinde de România lucrurile acestea când totul depinde de un consens general? Hai să fim serioși!”, a conchis Răzvan Dumitrescu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

2 comentarii la “Dragnea, marele absent de la întâlnirea cu oficialii europeni. Răzvan Dumitrescu: Cred că este mai bine să nu participe!

  1. Si in cazul tau acelasi comentariu ca si pentru Ciutacu,adica,penibilitate numele tau este Dumitrescu!
    Adica,el si tu si ceilalti care il sustineti stiti ca este vinovat si dovedit ca vinovat,dar este mai bine sa nu apara in public,pentru ca nu este chiar asa de vinovat!Bai baieti nu v-ati saturat de cat….. mancati?

    1. Consider ca Dragnea este ” vinovat” si ” penal” ( cum l a numit un MARE penal cu peste 17 disare) deoarece dansul nu l are un scut numit de ex Augustin Lazar! Sa fim seriosi, Dragnea are o condamnare intr un dosar politic ” decapat” sau copt in creuzetele DNA de catre Kovesi! Prin compararie Johannis ” sase case” are 17 dosare penale reale, nefabricate de procurori, ci dimpotriva inchise la comanda unor procurori! Vedeti diferenta?
      Johannis si toate fortele ce l sustin sustine marea furaciune de cherestea din Romania, Dragnea insa a aparat interesele Romaniei in exploatarile de gaze off shore! Vedeti diferenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *