Dragnea, mesaj pentru primarii care vor să treacă la PSD

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a transmis vineri, într-o conferință de presă, faptul că primarii care doresc să treacă la PSD nu vor primi avantaje, fiind vorba de libera asociere.

„Fiecare organizaţie, nu numai a PSD, are criterii proprii, fiecare judeţ are analize proprii şi hotărăsc dacă cineva care vrea să intre în partid îndeplineşte criteriile care sunt prevăzute în statut. Ceea ce vreau să spun, cu toată fermitatea: să nu creadă cineva că dacă intră în PSD va primi nu ştiu ce. Este vorba de libera asociere, dacă cineva vrea să intre într-un partid este liber să o facă, dar nu primeşte vreun avantaj anume că vine în partid”, a spus Dragnea.

Totodată Dragnea a subliniat că există diferențe importante între OUG de acum  și legea din 2006.

”Sunt câteva diferenţe importante faţă de legea din 2006, adoptată atunci de cei care critică acum. Atunci era obligaţia primarilor să depună opţiune, ceea ce mi se pare profund nedemocratic, dacă nu îşi depuneau opţiune îşi pierdeau mandatul. În cazul nostru, a acestei ordonanţe, primarii pot opta, le dăm această posibilitate, consilierii locali pot opta şi dacă nu se întâmplă acest lucru nu se întâmplă nimic cu mandatul, rămân în continuare în partidul pe listele căruia au fost aleşi. Apare şi această posibilitate de a fi independenţi”, a transmis Liviu Dragnea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: