Skip to content
Politică

Dragnea mută decisiv: Ce se va întâmpla cu OUG 14 în Parlament

ampress.ro

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, face vineri o mutare decesivă în privința Ordonanței 14/2017, care abrogă Ordonanța 13/2017.

Dragnea a făcut un apel către toți parlamentarii și le-a cerut să adopte OUG 14 „în cel mai scurt timp”, mai ales că toate partidele parlamentare „își doresc acest lucru”, arată un comunicat de presă al lui Liviu Dragnea, transmis de realitatea.net.

„Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a făcut, vineri, un apel către toți membrii Parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile și să adopte legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

În calitate de președinte al Camerei Deputaților şi de președinte al PSD, fac un apel către toți colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înțeleg că toate partidele parlamentare își doresc acest lucru.

Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a declarat Liviu Dragnea.

„Am văzut că unele partide au cerut dezbaterea în procedură de urgență a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresă pentru acest lucru. Întrucât e vorba de o ordonanță de urgență, ea trebuie dezbătută în regim de urgență. Așa spune Constituția României la art. 115, alin. 5.

Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgență să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanței 13 și să trimită rapid legea spre promulgare”, a explicat președintele Camerei Deputaților.

Ordonanța 14 a fost adoptată de Guvernul Grindeanu pe data de 5 februarie, cu scopul de a abroga Ordonanța 13/2017, adoptată pe 31 ianuarie, care aducea mai multe modificări la Codul Penal și Codul de procedură penală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *