Skip to content
Opinii & Analize

Dragnea ne vrea proști! Sau măcar închiși în case o zi…

O campanie electorală bleagă, probabil cea mai flască de 25 de ani încoace, este pe cale să se termine săptămâna acesta. Ca observator extern, fără vreo miză directă sau indirectă, pot trage o singură concluzie: hitul celor de la Sarmalele Reci – Ţara te vrea prost – e al naibi de actual, dacă în locul “țării” îl punem pe Liviu Dragnea.

Sigur, probabil că toți politicienii ne-ar vrea așa, măcar în ziua votului, dar liderul PSD cu siguranță și-o dorește mai abitir ca ceilalți. Suficient de proști cât să uităm că este un infractor condamnat definitiv de instanță, dar care tânjește la postul de Premier. La fel de săraci cu duhul încât să credem vreo secundă că promisiunile lui electorale vor fi vreodată materializate sau suficient de naivi cât să punem botul la sondajele manipulatoare care dau PSD-ul drept un câștigător al alegerilor de pe 11 decembrie.

Că va câștiga PSD-ul, este foarte probabil, dar că va face scorul irealist prezentat de casele de sondaje, asta nici vorbă. Sunt aceleași institute de sondare care îl dădeau pe Ponta președinte al României, pe Vanghelie primar la 5 acum câteva luni sau “uitau” să anunțe că vreun candidat al lui Nicușor Dan ar conta în cursa pentru București. Dar inevitabilul s-a întâmplat de fiecare dată, fără ca vreunul din experții manipulării de cifre electorale să iasă măcar cu scuze publice pentru așa-zisul chix estimativ. De fiecare dată a contat mult mai mult voința românilor. A acelor oameni sătui sau scârbiți de promisiuni electorale, de baroni, de corupți sau de o clasă politică nereformată nici cât negru sub unghie.

Revenind la Dragnea și ai lui, disperarea a pus stăpânire pe tabăra stângii. Apropiații liderului PSD știu că ar putea atinge performanța de a fi partidul cu cel mai mare scor electoral din opoziție. Pentru că 40 plus ceva în jurul lui 5 sau 6 nu fac cei 50 la sută cu care să îi forțeze mâna lui Iohannis să le dea puterea. Iar dacă unii PSd-iști s-ar putea obișnui cu austeritatea din opoziție, pentru Dragnea asta ar fi sinonimă cu dezastrul. Omul are pe rol un proces care i-ar putea aduce pușcăria la poartă. De data aceasta, pe bune. Iar o sentința defavorabilă în primă instanță l-ar și arunca în groapa cu lei.

Pentru că PSD-ul, care este probabil cel mai disciplinat partid mioritic, a avut și are încă această particularitate, de a-și urma orbește liderii, fix până în momentul în care aceștia sângerează. Iar în acel moment, îi devorează fără milă. Dragnea și-a văzut deja o dată sfârșitul politic, atunci când a reușit să se delimiteze la mustață de eșecul lui Ponta, de care a fost probabil la fel de vinovat. Dacă atunci a fandat elegant, acum procesul cu Bombonica îl vizează direct și l-ar putea îngropa definitiv. Așa că joacă la rupere, folosind tot arsenalul: promisiuni false, minciuni, atacuri sub centură și emisiuni regizate în aproape toată mass-media. Un singur lucru îl mai sperie pe tartorul PSD: variabila prezenței la vot. Dacă românii vor ieși din case și vor face la fel cum au făcut cu Ponta, pot da peste cap, o dată în plus, acele sondajelor electorale cu care stânga speră să îi descurajeze. Au făcut-o cu Ion Iliescu, au făcut-o cu Adrian Năstase, apoi cu Ponta. Cel puțin primii doi erau la vremea lor o nucă mult mai tare decât este Dragnea astăzi. E drept însă că niciunul nu își juca libertatea, la alegeri. Dar cel puțin unul dintre ei a pierdut-o mai apoi. Şi ar putea să nu fie singurul…

PS: Pentru că mi-a plăcut textul colegului Bogdan Stoica și cele 10 motive ale sale de a nu vota cu Elena Udrea, sper să nu se supere că îl voi plagia, în cazul lui Liviu Dragnea. Eu nu l-aș vota pe Dragnea pentru că:

1 – Este un infractor condamnat definitiv, care nu își dorește decât să dea de pământ cu cei care i-au făcut cazier, după ce ia puterea
2 –Minte de îngheață apele
3 – A transformat Teleormanul, unul dintre cele mai sărace județe ale țării, în feudă proprie
4 – Nu are caracter, onoare sau cuvânt
5 – Nu are nici pe departe pregătirea profesională cu care se laudă. Specialist în administrație publică, a născocit o lege desființată integral de Curtea Constituțională
6 – Este șantajabil
7 – Nu este în stare să se sacrifice pentru a lăsa PSD-ul să se reformeze
8 – Are apucături de dictator
9 – Şi-a abandonat nevasta, lăsând-o pe cap cu un dosar penal greu de rezolvat
10 – Pentru că nu-mi place mustața lui! (Aici, recunosc, poate am fost puțin subiectiv)

10 comentarii la “Dragnea ne vrea proști! Sau măcar închiși în case o zi…

 1. GANDITI CU MINTEA SI INIMA DA? CE INCREDERE SA AM IN IOHANNIS CAND A LUAT CASE CU ACTE FALSE ? TOT PENAL SE NUMESTE NU? DACA NU ERA LA PRIMARIE MAI LUA CASE CU ACTE FALSE? MAI STIA DE ELE ? DAR LA UNII SE POATE LA ALTII NU.DEOCAMDATA DRAGNEA NU A FURAT NUMIC A CHEMAT LUMEA LA VOT ASA CUM FACE SI IOHANNIS ACUM NU?VAI DE VOI O SA VA TRZITI INTR-O ROMANIE LA UN SFERT CU SOROS AL VOSTRU SU AUSTRIECII LUI IOHANNIS CARE NE-AU BARBIERIT MUNTII SI NE-AU FURAT LEMNUL .PESTE CATIVA ANI O SA CUMPARATI LEMN DIN AFARA DE LA ALTII CA VOI NU ATI FOST IN STARE SA VA APARAT AVUTUL SI NU NUMAI LEMNUL BRAVO VOUA!

 2. Dragnea vrea prezenta scăzută la vot? Vrea ca lumea să stea acasă? Adică tu crezi ca cei care stau acasă și nu voteaza sunt toți pro-Ciolos si anti-PSD? Trebuie să fii mare prost dacă așa crezi.

 3. Eu din mocirla votez impotriva unui partid care sa aliat -unit cu PDL dupa ce ani de zile a spus ca nu va face asta, a acceptat un presedinte de partid numit (gorghiu).Niciodat nu am votat PSD dar acum votez PSD.

 4. Nu exista ,,nu am o miza directa sau indirect”asta sa i-o spui lu mutu, dovada ca si faci comentariu politic la adresa unui presedinte de partid. Eu personal nu am votat nici macar din greseala vreo data PSD, PDSR,FDSN si nici macar FSN, dar cu toate astea ma bucur de acest rezultat sa moara de ciuda neimplicatii politici dar abonati la bani publici .

 5. Cât de îngust gândeşti. Sincer, te compătimesc.
  Eşti atât de tânăr, şi atât de înveninat şi pornit, pe nedrept, împotriva unor oameni nevinovaţi.
  Ai părinţi sau bunici?
  Când ieşi pe stradă, tot aşa arăţi ca în imaginea de sus, sau îţi tragi gluga peste faţă?
  Câte clase ai? Ai măcar una în plus faţă de tren?
  Mai bine ai renunţa să mai urăşti şi ai fi unul din militanţii activi, care să lupte pentru a se încheia dezbinarea dintre români, provocată şi întreţinută de nişte antiromâni, care îşi spun patrioţi.
  Îţi place cum s-a sărbătorit Ziua de 1 Decembrie, ziua Marii Uniri şi Ziua naţională a României, de către cei care sunt, încă mai sunt, în fruntea ţării?
  Mie nu, şi nici multora dintre noi, care într-adevăr sunt români şi adevăraţi patrioţi.
  Dea Bunul Dumnezeu să fii iubit, nu hulit!

 6. acest Bucura il pupaaaa pe basescu in toate partile si cred ca si acum are astfel de apucataturi, un caracter zero al presei si din pacate nu e singurul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *