Skip to content
Politică

Dragnea neagă că ar avea afaceri suspecte și dă vina pe Soros: Totul pleacă de la el

libertatea.ro

Președintele PSD spune că nu are nicio afacere derulată în Brazilia sau într-o altă țară străină si acuză forțe oculte declanșate de miliardarul american George Soros care s-ar afla în spatele atacurilor din  presă și Justiție care îl vizează în acest moment.

O investigație a jurnaliștilor de la Rise Project care îl leagă pe Liviu Dragnea de operațiuni de spălare de bani derulate de câțiva apropiați ai acestuia în Brazilia, un dosar in rem deschis de DNA pe aceeași temă și un presupus raport al DGIPI privin folosirea firmei TElDrum pe post de paravan sunt negate cu vehemență de Liviu Dragnea.

Prezent într-o emisiune la România TV, liderul PSD a contestat toate informațiile vehiculate despre el în ultima vreme. „Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri într-o alăt țară, n-am transferat bani în Brazilia și în nicio altă țară. Declarația mea de avere este foarte clară.

Eu am văzut comunicatul MAI, care este oficial. Nu există nicio asumare a DGIPI, nu este un document al acestui serviciu secret. (…) Este o înșiruire de minciuni, de articole din presă apărute în ultimii 12 ani printr-o campanie susținută. Mare parte din lucrurile scrise acolo au fost cercetate. Și au fost date NUP-uri și au fost puse din nou în acest mix și au fost reluate. Eu am citit comunicatul DNA, nu mi-am văzut numele acolo. (…) Nu are cum să aibă nicio legătură cu mine nicio anchetă, pentru că nu am bani în Brazilia și nu am făcut acolo nicio afacere”, a precizat șeful PSD, citat de Agerpres.

Atacurile lansate din presă și din partea organelor de cercetare penală au un singur vinovat, în opinia lui Dragnea.

„Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, a anunțat Dragnea. Nu este pentru prima oară când numele lui Soros apare în discursul lui Dragnea în momentele în care simte că merge pe teren instabil.

Miliardarul american a fost țap ispășitor al PSD-ului și la protestele de stradă din februarie împotriva OUG 13, dar și când s-a lovit de firave urme de opoziție în propriul partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *