Skip to content
Politică

Dragnea, noi contre cu jurnaliștii. A încercat să ofere noi lecții de economie

La conferința de presă care a urmat după încheierea ședinței de guvern de joi, Liviu Dragnea a ținut o conferință de presă în care s-a contrat cu jurnaliștii care l-au chestionat cu privire la efectele Ordonanței de Urgență care a provocat căderi masive ale bursei de la București în ultimile 24 de ore.

Mai mult, liderul PSD a ținut să ofere noi lecții de economie pentru a explica scăderile de la bursă, pierderile companiilor românești dar și creșterea prețurilor, cauzată de inflație.

Reporter: Această ordonanță numai în momentul în care a fost anunțată a avut efecte, a căzut… 

Dragnea: Ce efecte? Îmi puteți spune?

Reporter: Căderea bursei…

Dragnea: Cu cât a scăzut bursa?

Jurnaliști: 15 miliarde…

Dragnea: Prăbușirea? Prăbușirea bursei… Se mai întâmplă asta. Eu vreau să vă spun că pentru noi… Asta cu jocul la bursă este un subiect în care nu vă sugerez să intrați și să începem să discutăm despre el… Dar ce vreau să vă spun e că pe noi ne interesează să nu se prăbușească economia românească. Măririle de prețuri pe care le anunțaseră chiar acum de curând unii și alții aveau în vedere exact acest lucru, prăbușirea economiei românești. Ceea ce nu se poate. Adică, statul român nu poate să rămână indiferent când cei care extrag gazele din resursele naturale ale României, cei care intermediază, traderii, care plimbă niște hârtii și pun se pare 25% la preț, furnizorii și distribuitorii să se joace cu prețurile până la cer și statul român să rămână indiferent.

(…)

Reporter: Forumul Investitorilor Străini, Asociația profesioniștilor la bursă au criticat această ordonanță de urgență. Cu ei v-ați…

Dragnea: Normal că au criticat. Toți cei care vor pierde bani critică, dar românii care vor câștiga bani și statul român care va câștiga bani și economia care va crește susțin această ordonanță. N-am auzit până acuma, nu v-am auzit pe niciunul până acum, din păcate, să ridicați acest subiect. Că poate ROBOR-ul nu are niciun fel de justificare sau nu are o justificare serioasă, care este defapt un joc între bănci (…), nu v-ați pus problema de ce cresc prețurile, să întrebați companiile de ce cresc mereu prețurile la gaze și la energia electrică, pentru că nu s-au mărit costurile. Cred că asta era cel mai important, după părerea mea umilă…

Reporter: Vreți să spuneți că statul și modificările fiscale nu au nicio legătură cu toate aceste creșteri de prețuri?

Dragnea: Da-ți-mi un exemplu, vă rog. Unul singur. Păi, nu, nu, că nu suntem la șuetă, suntem la o conferință de presă, vă rog.

Reporter: Asta vă spuneam și eu, suntem la o conferință de presă. De aceasta vă întreb… Inflația…

Dragnea: Inflația? Inflația din ce e compusă?

Reporter: Domnule Dragnea, haideți să nu facem o lecție de economie.

Dragnea: Nu fac, vreau să iau de la dumneavoastră lecții de economie, dar când lansați acuzații după acuzații…

Reporter: Nu sunt acuzații. Întrebam dacă statul a avut sau nu om legătură…

Dragnea: Nu, fără să, fără să aduceți și argumente, nu e în regulă. (…) Inflația din ce este compusă? Adică, cât la sută din inflaţie au reprezentat creșterile salariale? A 10-a parte. Cea mai mare parte o reprezintă creșterea de prețuri, nejustificată, nejustificată.

1 comentariu la “Dragnea, noi contre cu jurnaliștii. A încercat să ofere noi lecții de economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *