Skip to content
Politică

Dragnea, nou prilej pentru a pune presiuni pentru OUG pe amnistie și grațiere EXCLUSIV SURSE

Liber in Teleorman

Înalta Curte de Casație de Justiție a făcut miercuri un anunț care îi dă noi speranțe lui Liviu Dragnea în privința condamnării de 3 ani și 6 luni cu executare pe care a primit-o în procesul angajărior de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit surselor PSNews.ro Liviu Dragnea a găsit un nou prilej în urma anunțului ÎCCJ pentru a pune noi presiuni pentru a fi dată OUG pe amnistie și grațiere.

MÂNA DE AJUTOR PRIMITĂ DE LA CURTEA DE APEL BUCUREȘTI

Concret, Curtea de Apel București i-a dat vineri, 23 noiembrie, câștig de cauză lui Liviu Dragnea în privința plângerii pe care președintele PSD a făcut-o împotriva modului în care ÎCCJ a stabilit componența completurilor de judecători. Astfel, CAB a suspendat horărârea ÎCCJ din 9 noiembrie prin care a fost stabilită noua componență a C5-urilor.

Pe cale de consecință, deși procesul lui Liviu Dragnea avea termen pe 3 decembrie, ÎCCJ a semnalat pe 28 noiembrie că există un blocaj de funcționalitate a completurilor de 5 judecători, ca urmare a deciziei luate de Curtea de Apel București, pentru procesele ce urmau să aibă loc pe 3 și 10 decembrie. Astfel, procesul lui Liviu Dragnea urmează să fie amânat pentru anul viitor, iar potrivit surselor PSnews.ro președintele PSD a găsit portița pentru a plusa și mai mult cu presiunea pentru a fi dată OUG pe amnistie și grațiere.

PRESIUNI FĂRĂ PRECEDENT PENTRU OUG PE AMNISTIE ȘI GRAȚIERE

Astfel, Liviu Dragnea, stând la adăpostul amânării procesului, încearcă mai mult ca niciodată să obțină pârghiile legislative prin care să scape de orice condamnare pe care o va primi în anul 2019, iar acelea vin odată cu amnistia și grațierea.

Anul 2019 este cu atât mai important pentru Liviu Dragnea, dar nu numai în contextul în care România preia președinția Consiliului UE, dar vor avea loc și 2 runde de alegeri, cele europarlamentare și prezidențiale.

În concluzie, Liviu Dragnea intră pe ultima sută de metri a anului 2018, iar poziția de miercuri a ÎCCJ i-ar fi dat avântul de care avea nevoie pentru a intra în 2019 cu siguranța că va putea scăpa de închisoare, prin OUG pe amnistie și grațiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *