Skip to content
Politică

Dragnea, nou termen la instanța supremă

jurnalistii.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este așteptat, marți, la ÎCCJ pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dezbat un nou termen în dosarul în care Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

La precedentele termene ale procesului, patru dintre inculpaţii din acest dosar, Ionel Marineci, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica, şi-au recunoscut vinovăţia şi au acceptat să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea pedepselor.

De asemenea, Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu. Avocaţii acesteia au explicat că doresc ca CCR să se pronunţe asupra stabilirii unui prag valoric, sub care abuzul în serviciu să nu mai fie infracţiune. Pe 28 martie, judecătorii au admis cererea şi au sesizat Curtea Constituţională, arată hotnews.ro.

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *