Skip to content
Politică

Dragnea nu calcă pe roze în ceea ce priveşte poziţia UNPR faţă de MRU: „Colaborăm într-o nouă etapă”

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, nu calcă pe roze în ceea ce priveşte poziţia UNPR faţă de numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului Român de Informaţii.

El s-a arătat, în continuare, deranjat de punctul de vedere exprimat de UNPR, dar a subliniat că PSD şi ALDE rămân consecvenţi.

Totodată, Dragnea a precizat care va fi comportamentul PSD la votul de marţi din plenul reunit al Parlamentului.

„Astăzi, am discutat ce am discutat în Biroul Politic Naţional. Şi noi, şi grupul ALDE ne menţinem hotărârea de a nu-l vota pe Mihai-Răzvan Ungureanu. UNPR se menţine consecvent. Ca şi procedură, nu s-a decis. Nu e o problemă în coaliţie foarte mare. În ceea ce priveşte actul de guvernare, vom fi la toate voturile care ţin de actul de guvernare efectiv. Se cam terminase discuţia politică. Coaliţia spusese la început că la 5 vrea să meargă în Senat. Noi discutăm chestiuni de procedură. Am zis să ne mai gândim în noaptea asta şi să luăm decizia mâine. E una din variante, dar hai să ne gândim mai bine. Mâine, avizul Comisiei va fi depus în plen şi se va vota pe acel aviz. A rămas să discutăm mâine să vedem ce se întâmplă mâine. Discuţiile continuă”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a admis că, teoretic, plenul s-ar putea amâna, dar s-a arătat sceptic în legătură cu această variantă.

„Dacă nu este cvorum, nu cerem noi. (…) Colaborăm pentru guvernare strict, într-o nouă etapă a guvernării.  PSD, PLR şi PC nu-l votează pe MRU şi punct. Normal că nu e plăcut că din coaliţie UNPR… În general, minorităţile au susţinut legislaţia promovată de coaliţie şi suntem curioşi, pur şi simplu o curiozitate. Am discutat o jumătate de oră, în jumătate de oră am avut discuţii pe foarte multe subiecte”, a conchis Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *