Skip to content
Politică

Dragnea nu mai e prietenos cu Cioloș. Ce ironii și reproșuri îi aduce premierului

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost prezent, miercuri seară, în studioul emisiunii „Ora de vârf” de la postul România TV unde a atacat mai multe subiecte de interes cum ar fi legea alegerilor locale, alianța dintre PSD-ALDE, viitorul politic al anumitor lideri de partide, dar și activitatea din fruntea guvernului a premierului Dacian Cioloș.

Dragnea nu a ezitat să îl critice pe Cioloș declarând că poziționarea sa în declarațiile în care vorbește despre binele societății nu este una corectă întrucât guvernul pe care îl conduce nu este unul politic, ci unul tehnocrat. Astfel, președintele PSD i-a recomandat lui Dacian Cioloș mai multă ponderație în declarații:

„Il vad din ce in ce mai des pe premierul tehnocrat Dacian Cioloș ca vorbește in numele societatii. Stie foarte bine ce se intampla in societate. Deja toata societatea in viziunea dumnealui vrea anumite lucruri. E surprinzator ca un premier tehnocrat vorbește deja ca si cum ar avea o legitimitate foarte mare. Eu as fi mai rezervati în a face asemenea afirmatii pentru societatea in intregul ei nu s-a exprimat. Milioanele de simpatizanti ale PSD-ului, ale ALDE, UNPR, UDMR au alta opinie. Oricine trebuie sa fie rezervat când se trezeste vorbind in numele societatii, poporului. Era unul care vorbea in numele poporului.”

De asemenea, Dragnea a luat în discuție și solicitarea PNL de a modifica legea electorală astfel încât alegerea primarilor să aibă loc în două tururi: „In ceea ce priveste teama. …Facem un tur la comune, 2 tururi la orase, 3 tururi in municipii. Noi nu ne opunam la 2 tururi, dar s-a stabilit, CCR a dat lege: Cu un an inainte de alegeri nu se mai schimba procedeul electoral. Problema nu se pune cu acest precedent.”

Referitor la cum este relația sa cu actualul premier, Dragnea a punctat: „Relatia este deocamdata corecta, il urmaresc cu foarte multa atentie.”

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea a dezvăluit în ce postură îl vede pe Cioloș peste un an: „Nu-mi doresc să mai fie la Palatul Victoria sau cel puţin nu-mi mai doresc să fie în funcţia de prim-ministru. La anul, cred că va fi într-o instituţie internaţională, în Europa sau în SUA.”, a conchis președintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *