Skip to content
Politică

Dragnea nu s-a dus degeaba în Israel. Ce investiții româno-israeliene își propune președintele PSD

" "

Presedintele PSD Liviu Dragnea a întreprins în această săptămână o vizită oficială de patru zile în Israel.

Politicianul român s-a întâlnit cu lideri politici israelieni, miniştri ai Cabinetului Benjamin Netanyahu, precum şi cu alte autorităţi israeliene.  Vizita lui Dragnea a cuprins si o intalnire cu Alan Schneider – Director al Centrului Global B’nai B’rith.

" "
" "

In cadrul intrevederii, s-a discutat despre imbunatatirea cooperarii pentru pastrarea patrimoniului cultural si mostenirii evreiesti, continuarea proiectului de realizare a Muzeului Culturii Evreiesti din Romania si despre contributia deosebita a evreilor din Romania la construirea statului evreu.

Alan Schneider a multumit presedintelui PSD pentru relatia de prietenie pe care o are cu membrii comunitatii evreilor din Romania si pentru sprijinul concret pe care l-a ofetit ca ministru al dezvoltarii si parlamentar – lider al social-democratilor.

„Este nevoie sa fim mult mai activi pentru a atrage investitii in beneficiul ambelor tari, care au un potential enorm inca neexploatat. De asemenea, Romania poate deveni o poarta de intrare a Israelului catre Uniunea Europeana. Noi nu putem fi de acord cu decizii din cauza carora sufera cetatenii, cum ar fi etichetarea produselor israeliene”, a spus Liviu Dragnea.

Schneider și Dragnea au discutat si despre situatia supravietuitorilor Holocaustului din Romania precum si despre cooperarea regionala in domeniul umanitar.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *