Skip to content
Politică

Dragnea nu se lasă. Ce decizie a luat după ce Legea defăimării a picat în Parlament

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat, miercuri, în plenul Camerei să se constate că legea defăimării a picat la vot, pentru că nu doreşte ca actul normativ pe care l-a iniţiat să fie pus sub semnul întrebării sub aspectul regulamentului şi a spus că va reiniţia o lege cu acelaşi conţinut, potrivit romaniatv.net.

 

După ce Leegea defăimării nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, Dragnea a găsit vinovatul. Social-democratul a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finală în cazul Legii Defăimării.

Din cauza acestui sistem o lege trece sau pică” a spus el, precizând că, se pare, că deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. „Nu vreau ca această lege să fie votată prin aşa zise încălcări ale regulamentului„, a mai spus Dragnea.

El i-a rugat pe cei din prezidiu să constate că legea a picat şi a precizat că va reiniţia proiectul şi se va ocupa personal ca atunci când se votează, să voteze oamenii, nu cartelele.

Legea defăimării a stârnit controverse miercuri în Camera Deputaţilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, după ce iniţial s-a anunţat adoptarea proiectului. Ulterior, preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, a anunţat că legea nu a întrunit condiţiile pentru adoptare.

Citește și: Legea defăimării provoacă scandal după vot

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *