Skip to content
Politică

Dragnea, optimist privind majorarea salariului minim: Nu este un moft

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a răspns joi întrebarilor presei, vorbind despre necesitatea majorării salariului minim, dar și despre protestul transportatorilor care are loc în acest moment în Piața Victoriei.

Eu am ascultat cu atentie ce a spus premierul Ciolos. Este firesc sa faca o analiza proprie acutalul guvern. Vor adopa o hotărâre de guvern in perioada urmatoare, pana la sfarsitul anului. Din punct de vedere al competitivitatii, cresterea salariului minim nu afecteaza activitatea economica. Este o discrepanta foarte mare intre salarii in Romania. Exista spatiu ca salariul minim sa fie sustenabil si sa nu afecteze afacerile. Nu suntem de acord ca 1200000 de romani sa nu beneficieze de 50 de lei in plus la salariu, nu suntem de acord cu mentinerea in continuare a pragului actual de salariu minim. (…) Nu vreau sa pun presiune pe Guvern. Eu am spus argumentat pozitia noastra. Nu sustinem electoral asta (majorarea salariului minim, n.r.), nu are nicio legatura. Noi am majorat salariul minim din 2012 pana astazi, dar vreau sa mai spun ceva: in 2010 guvernul Boc practic a taiat posibilitatile de necociere a salariului angajatilor. Singura posibilitate de majorare este hotararea de guvern si guvernul trebuie sa uzeze de aceasta posibilitate. Nu cred ca guvernul nu va majora salariul minim pentru ca nu este vorba de un moft, este un lucru important”, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, social-democratul a comentat și despre protestul transportatorilor, care au venit cu miile joi în Capitală, nemulțumiți de creșterea RCA-ului.

Citește și: Protestul transportatorilor: Sute de autovehicule, parcate în fața Guvernului

Faptul ca transportatorii au blocat Bucureștiul este generat de cauze obiective. Oamenii astia au dreptate. Eu sper ca si Guvernul sa se implice, Parlamentul e deschis la orice analiza, nu e corect ca s-a ajuns in aceasta situatie”, a mai spus Dragnea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *