Skip to content
Societate

Dragnea pierde a cincea oară la Înalta Curte: Fostul șef PSD rămâne după gratii

Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins contestația făcută de Liviu Dragnea și lasă la decizia CCR dacă i s-au încălcat drepturile. Astfel, după mai multe ore de deliberări, magistrații au respins ca ”nefondată” cererea lui Dragnea, dar au anunțat că au decis să sesizeze CCR pentru a stabili constituționalitatea unui articol, ceea ce i-ar putea permite fostului lider PSD să facă o nouă cerere de eliberare.

Este cea de-a cincea solicitare a fostului președinte PSD respinsă de magistrați.

393/1/2020 – Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020.
În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 79 lei, rămâne în sarcina statului.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2020.

393/1/2020/a1 Cu majoritate,
Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020.
Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate invocată.
În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2020.

Cu opinie separată, în sensul respingerii, ca inadmisibile, a cererii de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, se arată în minuta ICCJ.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

CITIȚI ȘI: Liviu Dragnea, audiat de judecători prin videoconferinţă. Avocaţii acestuia au reclamat faptul că, din cauza unor probleme tehnice, „nu prea s-a înţeles mare lucru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *