Skip to content
Politică

Dragnea pregătește lovitura de grație: marele PLAN prin care liderul PSD și apropiații săi vor să scape de pușcărie

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Se anunță o zi extrem de importantă pe scena politică românească, și nu numai. PSNEWS.RO a aflat, în exclusivitate, cum plănuiește liderul PSD Liviu Dragnea și apropiații săi vor să scape de pușcărie.

Concret: Dragnea și implicit PSD-ul, nu va da o OUG pe amnistie și grațiere, însă, au construit un plan prin care atât el, cât și apropiații acestuia, vor scăpa de dosarele grele ce le atârnă pe umeri, pe 2 paliere:

" "
" "

1. Miercuri, la Curtea Constituțională se va discuta o minută explicativă pe dezincriminarea abuzului în serviciu. Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman. Astfel că, odată ce CCR va desființa, practic, abuzul în serviciu, va interveni rolul lui Tudorel Toader, actualul ministru al Justiției, care va pune decizia CCR în Ordonanța pe Codurile Penale.

De altfel, precizăm Florin Iordache, șeful Comisiei parlamentare speciale pentru Justiție, a declarat în urmă cu doar câteva ore că ar fi o soluție dezincriminarea abuzului în serviciu prin Ordonanță de Urgență, deoarece abuzul în serviciu a creat prea multă dispută.

”Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune. Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG, ce credeți că ar fi? Ar fi foarte bine. Ar fi și o soluție dezincriminarea, pentru că abuzul în serviciu eu cred că a creat prea multă pasiune și prea multă dispută. Să vedem motivarea CCR de miercuri și, din câte știu eu, dă posibilitatea legiuitorilor, fie că discutăm de Parlament, fie că discutăm de Guvern, să elimine această infracțiune”.

2. Pe de altă parte, CCR va pronunța în aceeași zi o decizie cu privire la controversatele protocoale secrete încheiate de diverse instituții din domeniul judiciar cu Serviciul Român de Informații. Pronunţarea CCR în această cauză a fost deja amânată de mai multe ori. Este vorba despre niște acte administrative secrete semnate în 2009 și 2016 între SRI și instituțiile din justiție.

Amintim că sesizarea Curții Constituționale a venit din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, prin Florin Iordache (vicepreședinte, delegat în acea zi la șefia Camerei Deputaților). El a cerut Curții să spună dacă există un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din cauza protocoalelor încheiate cu SRI.

De altfel, facem precizarea că majoritatea CCR este formată de PSD-ALDE (6 judecători), în timp ce opoziția dispune de doar 3 judecători. Practic, CCR, controlat în majoritate de PSD-ALDE, este așteptată să dea astăzi o decizie primordială nu pentru Liviu Dragnea (al cărui interes este doar pe desființarea abuzului în serviciu), ci pentru baronii PSD, care așteaptă și ei o ”spălare de păcate” ca cea a liderului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Astfel că, odată ce CCR va da un răspuns favorabil găștii PSD-DRAGNEA pe baza desecretizării protocoalelor secrete, același Tudorel Toader urmează să impună în OUG de modificare a Codurilor Penale decizia.

Drept urmare, odată integrată în OUG pe Codurile Penale, desecretizarea protocoalelor are efect de bumerang. Concret: prin această amnistie mascată, dosare grele unde au fost culese probe pe baza protocoalelor vor fi desființate, probele devin nule, iar toate dosarele s-ar putea chiar rejudeca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *