Skip to content
Politică

Dragnea pregătește marea răzbunare: i-a găsit deja un înlocuitor Gabrielei Firea la șefia PSD București EXCLUSIV

Prisacariu.ro

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat desfășurat sâmbătă, 1 septembrie, la Neptun, s-a lăsat cu mari conflicte ce au zguduit din temelii partidul. Gabriela Firea și-a asumat rolul de cel mai puternic disident din formațiunea social-democraților lansând numeroase atacuri la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea și, mai mult, cerându-i demisia actualului ministru de Interne Carmen Dan.

În conferința de presă de după CEx, Liviu Dragnea a abordat o atitudine împăciuitoare față de actualul primar al Capitalei așa după cum puteți vedea în următoarele declarații:

„În CEx nu am primit nicio critică de la Firea sau altcineva. Încerc să îi înțeleg supărarea. Eu am propus-o și susținut-o pe doamna Firea să fie candidat la primărie. Nu o voi critica niciodată pe Firea. Sper că va trece peste această supărare”, spunea Dragnea la ceas de seară.

Dar cine ar putea crede că reacția docilă a lui Dragnea este una autentică?! Potrivit surselor PSnews.ro se pregătește o mutare-surpriză în PSD chiar în capitală. Orgoliul președintelui PSD nu a fost chiar intact după ieșirile Gabrielei Firea și pregătește deja o nouă mutare. Vrea să o lase pe Firea fără una din funcțiile mari din partid. Mai precis, dorește să o lase fără șefia PSD București. Îi mai trebuia totuși un motiv pentru care să o facă, așa, mai mult de ochii lumii. Motivul l-a și găsit imediat: Dragnea se va folosi de faptul că Gabriela Firea nu poate să aibă și șefia PSD Ilfov și șefia PSD București, în capitală aceasta având interimatul. 

Apare o simplă întrebare pentru Președintele PSD. Firea nu avea șefia PSD București și șefia PSD Ilfov și înainte de Comitetul Executiv de sâmbătă? Se pare că Dragnea a stat de fapt să vâneze timing-ul potrivit să îi mai ia din putere și influență Gabrielei Firea. Foarte „subtil”… 

A doua întrebare apare imediat: cine ar urma să îi sporească puterea lui Dragnea în organizația social-democraților de la București? Potrivit surselor, este vorba despre nimeni altul decât primarul care a moștenit Sectorul în care a fost edil Marian Vanghelie, Daniel Florea.

Vom trece în revistă câteva detalii despre Daniel Florea și ascensiunea sa politică, având un parcurs mai mult decât interesant. Florea a intrat în politică în vechiul Partid Democrat, iar în 2008 a candidat la o funcție de senator de Constanța. Înainte de acest eveniment marcant al vieții, Florea a ocupat postul de șef al Direcției de Control din Avas în timpul mandatului liberalului Teodor Atanasiu. În 2009 a ajuns consilierul lui Radu Berceanu, la acea vreme Ministru al Transporturilor și lider al PDL. Desigur că ulterior s-a reorientat simțind briza USL-istă și mirosul funcțiilor. În 2012 Daniel Florea a ajuns deputat PSD de Călărași deși nu avea nicio conexiune cu județul din Bărăgan. Candidaturile acestuia în zone în care este în necunoștință de cauză nu s-au terminat și a candidat astfel pentru Primăria Sectorului 5 unde a și reușit să câștige cursa și să ocupe fotoliul de edil. 

Când cineva ajunge să ocupe fotoliul de edil în Sectorul 5, cel mai sărac sector al Bucureștiului devine interesant să vezi ce avere are respectiva persoană. La Daniel Florea observăm un ușor antagonism și anume: în 2013 deputatul Florea a declarat că a încasat 300 de mii de euro de la cabinetul său de avocatură, în 2014 a declarat 700 de mii de euro pentru ca în 2015 să se mulțumească doar cu 120 de mii de euro. De unde vin grămezile astea de bani pentru acest social- democrat? Deputatul Florea a încasat sutele de mii de euro pe cabinetul de avocatură de la imporante companii de asigurări dar şi de la un fond din subordinea Autorității de Supraveghere Financiară – ASF. Clienții deputatului sunt Euroins, Omniasig, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (alcătuită din toate companiile de asigurări din ţară care practică asigurarea RCA şi aflată în subordinea ASF), dar şi, surpriză, ANRP-ul cu probleme penale.

Mai mult, amintim că este uns atât cu alifiile politice, fotbalistice, dar și juridice. Acest Florea are un traseu profesional interesant: a fost până în 2012 președintele comisiei de recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal. Așadar, a lucrat îndeaproape cu penalii din fotbalul românesc: cu frații Becali, cu Mitică Dragomir, cu Borcea sau Florian Walter. Pe Gigi Becali îl cunoaște cel mai bine. Actualul deputat PSD Florea l-a judecat pe Becali în celebrul caz Valiza. Florea era atunci vicepreședintele Curţii de Arbitraj pentru Fotbal și a anulat atunci toate sancţiunile dictate împotriva echipei Steaua şi a lui Gigi Becali, deși finanțatorul a fost prins în flagrant când se pregătea să dea șpagă 1,7 milione de euro echipei U Cluj. Becali a pierdut banii și s-a ales cu dosar penal însă judecătorul – fotbalistic Daniel Florea a considerat că Becali nu a încălcat regulamentele federației de fotbal. Acest Daniel Florea are experiență cu pușcăriașii deoaarece timp de 7 ani a fost judecător la Constanța, ce-i drept însă în domeniul civil.

Astfel, va fi interesant de văzut ce interese are Liviu Dragnea cu acest „băiat deștept” de la Primăria Sectorului 5 de a-l promova pe scarea ierarhică a Partidului Social Democrat în afară de scopul clar de a se răzbuna pe Gabriela Firea pentru ultimele poziții incomode pe care le-a avut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *