Skip to content
Politică

Dragnea pregătește OUG pe amnistie și grațiere! ROLUL lui Eugen Nicolicea și PETARDA remanierilor EXCLUSIV

mihaipalsu.wordpress.com

Descinderea-fulger operată de șeful PSD-ist Liviu Dragnea, marți seară, la Guvern, nu a fost cauzată nici pe departe de blocajul decis, în CSAT, de președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește rectificarea bugetară, așa cum au lăsat să se înțeleagă social democrații, dar și propaganda mediatică aferentă, din rațiuni pe care le vom dezvolta în cele ce urmează.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea a fost convocatorul unei întâlniri de taină, la care au participat deputatul Florin Iordache (inițiatorul OUG 13) și premierul Viorica Dăncilă.

Ce a discutat șeful PSD cu Dăncilă și Iordache

Motivul întrevederii a fost unul singur: pregătirea ungerii deputatului Eugen Nicolicea (unul dintre vârfurile mutilării legilor Justiției și a Codurilor penale) în funcția de secretar genaral al Cabinetului Dăncilă, în locul Andreei Lambru (ALDE), care refuză să semneze o serie de proiecte legislative cu adresă și mai mult decât sensibile, temându-se de eventualele urmări. Aceleași surse ne-au explicat că nu s-a hotărât încă momentul rocadei, întrucât Dragnea intenționează să împacheteze toate schimbările sub forma unei remanieri de cosmetizare.

Fișa postului

Această mișcare certifică marea disperare a infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea, disperare instaurată după ce ministrul Justiției, controversatul Tudorel Toader, l-a anunțat, la Scroviștea, că refuză să avizeze OUG privind amnistia și grațierea, fiindcă prevederile (deja redactate, în cel puțin două-trei forme) sunt prea pe față. În acest context – fiind prins într-o cursă contra cronometru cu dosarul angajărilor fictive și, nu în ultimul rând, fiind contestat puternic pe line de partid –, Dragnea e gata să declanșeze planul secund: activarea lui Eugen Nicolicea, cel care îi poate asigura (la fel cum a făcut-o Florin ”Altă întrebare” Iordache, în speța OUG 13) atât asumarea cât și susținerea cu abnegație de partid a unui astfel de demers, laolaltă cu proferarea tuturor chichițelor și portițelor juridice decise în biroul șefului PSD. Recurgerea la Nicolicea trădează disperarea lui Dragnea și pentru faptul că, până în urmă cu câteva luni, îl considera primejdios de apropiat de fostul vicepremier Gabriel Oprea, având în vedere îndelungata colaborare politică, dar și excelentele relații dintre cei doi.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *