Skip to content
" "
Politică

Dragnea premier? Şeful PSD lămureşte cum este, de fapt, relaţia sa cu Victor Ponta

Dragnea premier? Şeful PSD lămureşte cum este, de fapt, relaţia sa cu Victor Ponta

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a făcut, marţi seară, a dinamitat zvonurile apărute în presă conform cărora dincolo de relaţia afabilă, amicală cu premierul Victor Ponta, s-ar ascunde propriile sale ambiţii şi dorinţa de a-l scoate pe colegul său de partid din jocurile politice.

Prezent în platourile România TV, în emisiunea moderată de Ionela Năstase, Liviu Dragnea a făcut mai multe dezvăluiri despre relaţia sa cu primul ministrul Victor Ponta. Mai mult, Dragnea a avut cuvinte de laudă pentru actualul prim-ministru şi faţă de guvernul condus de acesta: „PSD-ul nu sta intr-un guvern în care nu are premierul din partid, PSD-ul nu isi poate permite sa ramană intr-un guvern unde nu are decizia finala si are cele mai mari costuri. Victor Ponta este un premier eficient, este un premier care a condus guverne cu rezultate. PSD nu are de ce sa-i retraga sprijinul politic. (…) Noi suntem in acea situatie, restul sunt speculatii.”, a declarat Dragnea tranşant.

Dragnea doreşte să reformeze partidul, să îl reconstruiască şi modernizeze: „Imi doresc foarte mult ca pana la finalul lui 2016 PSD sa fie perceput ca are o alta abordare politică, un partid care sa creeze o noua generatie de lideri, un partid care poate sa devina motorul schimbării si progresului în România. (…) Ma interesează funcţia de preşedinte al partidului.”

Dacă îl interesează să fie premier, Dragnea a răspuns oarecum evaziv punctând că: „Nu, nu acum”.

Liviu Dragnea a spus că nu cunoşte alternativa fezabila la un nou guvern: „Romania este intr-o situatie buna acum, avem crestere ecomică stabila (…) avem speranta pentru o dezvoltare durabilă a societăţii şi a economiei. În jurul nostru avem probleme, Moldova, Ucraina, criza refugiatilor (…) si noua ce ni se spune dati jos guvernul Ponta. A doua zi nu stim daca avem majoritate inguvern… Imediat aruncam tara in alegeri anticipate. (…) decat sa arunci tara(…)”

Referitor la reproşurile pe care le-ar avea faţă de Victor Ponta, Dragnea a punctat: „Ca am aflat din presa ca si-a dat demisia. Eram prieteni. (…) As fi vrut sa fiu primul care o afla. Mi-a raspuns de ce nu mi-a zis: ca as fi incercat sa-l conving sa n-o facă. Pentru ca se ia fiecare vorba, fiecare nuanta, gest, fiecare zambet: Acolo Dragnea l-a atacat pe Ponta! Eu inteleg ca se doreste senzationalul, breaking news-ul.”

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat că bunăvoinţa afişată de PNL faţă de acesta este doar una de faţată, lucrurile stând exact invers: „Din partea PNL nu am primit decat jigniri si de la doamna Gorghiu si de la domnul vesnic premier Predoiu (…)nu puteti sa credeti asa ceva (…) As crede intr-o apropiere sinceră când este consecventă.”

„Este foarte greu să vorbim de o colaborare intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, institutional probabil ca colaborează, comunică, este o colaborare rece, tinand cont de declaraţiile publice ale amândurora. E o certitudine, n-are rost să fim ipocriţi. (…) Depinde numai de ei doi, numai ei doi pot genera o colaborare mai eficient şi mai strânsă, doi oameni se pot intelege daca gasesc o chimie comunca, cale de colaborare, punţi.”, a declarat preşedintele interimar al PSD.

„Cred ca Victor Ponta nu si-a spus ultimul cuvant in politica, este un om tanar, un om care are inca multe de spus in politică. „, a conchis  liderul social-democraţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *