Skip to content
Politică

Dragnea, prima reacție privind viitorul premier. Dezvăluire despre Vanghelie

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat luni dimineață, că nu este obligatoriu ca viitorul premier să fie de la PSD, precizând că partidul este conectat ca Victor Ponta să fie președinte.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri urmează să fie o discuție în coaliția de guvernare, în care se va analiza votul de duminică și în cadrul căreia se va discuta de asemenea despre viitorul premier.

„E important să vedem cum convingem oamenii. Mâine va fi o discuție normală în coaliție, o scurtă analiză a votului de ieri. Probabil va fi o discuție despre următorul premier. Nu știu dacă e bine ca premierul să fie de la PSD. Nu e obligatoriu ca premierul să fie de la PSD… PSD e conectat ca Ponta să fie președinte”, a declarat Liviu Dragnea luni dimineață.

”Există o discuție (referindu-se la nominalizarea lui Tăriceanu pentru poziția de premier). Dl. Tăriceanu a participat la toate întâlnirile din coaliției, absolut la toate. Nu e o problemă privind cooptarea PLR la Guvernare. E bine să știm că niciun candidat nu are voturile în buzunar”, a mai punctat omul doi din PSD.

În ceea ce privește rezultatul alegerilor din primul tur, acesta a arătat că partidul și-a atins obiectivul și anume ca Victor Ponta să ia peste votul partidului.

„Este cea mai mare diferență dintre doi candidați din ultimii 20 de ani încoace”, a afirmat Liviu Dragnea, încercând să evidențieze diferența de 10 procente dintre Iohannis și Victor Ponta.

Întrebat de tandemul pe care îl are cu Sebastian Ghiță pentru șefia PSD, Dragnea a evitat să vorbească de acest subiect. Totuși, președintele executiv al PSD a făcut o dezvăluire și anume că ”și Marian Vanghelie mi-a făcut o propunere (referindu-se la un tandem pentru preluarea șefiei partidului). Înseamnă că am o cotă ridicată. Subiectul acum nu este nici Liviu Dragnea, nici Sebastian Ghita, ci subiectul este turul 2″, dincolo de orice altă discuție.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *