Skip to content
Politică

Dragnea pune lupul paznic la oi. Istoricul controversat al posibilului ministru de Interne

aktual24.ro

Președintele PSD Liviu Dragnea pune lupul paznic la oi, propunând-o, conform unor surse, pe Carmen Daniela Dan, pentru portofoliul Ministerului de Interne. Vezi, în cele ce urmează, istoricul controverat al „protejatei” lui Dragnea.

Unii oameni ştiu că drumul către succes e presărat cu muncă şi efort. Alţii mizează pe diverse apropieri de puternicii zilei sau pe ideea că tendinţa sistemului e să asigure poziţii călduţe celor mai puţin competenţi, deci manipulabili.

CITIȚI ȘI: Schimbare de macaz la Ministerul de Interne. Cine ar fi propunerea PSD SURSE

Carmen Daniela Dan, protejata lui Liviu Dragnea, a fost prefect de Teleorman.

În anul 1989, aceasta a absolvit Liceului de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia, Bucureşti. Cu toate acestea, abia în anul 2000 absolvea cursurile universitare ale Universităţii Ecologice Bucureşti. Întrucât circumstanţele au impus-o, în anul 2003 să se înscrie la Academia de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a luat diploma de masterat în Managementul Afacerilor Publice Europene.

Totodată, în propriul CV, ea se descrie ca fiind o persoană cu o “capacitate de organizare şi gestionare a mai multor structuri organizatorice”, dar menţionează şi faptul că e adaptabilă şi că relaţionează la un “nivel superior”.

Oricum, la baza evoluţiei sale profesionale stă profesia de secretară, poziţie pe care a ocupat-o atât în cadrul CPUN, cât şi în cadrul Şcolii Generale Videle. Apoi a trecut la mediul bancar, începând cu Banca Agricolă din Videle, unde a ocupat poziţia de referent  şi terminând cu Raiffeisen, unde a ocupat job-ul de teller front office. Lucrurile s-au îmbunătăţit, din punct de vedere profesional, în anul 2001, când a devenit consilier juridic al Consiliului Judeţean Teleorman, în cadrul Serviciului Juridic şi Contencios iar apoi a devenit directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Teleorman.

Din vara anului 2012, Carmen Daniela Dan a fost subprefectul judeţului Teleorman, iar din martie 2014, aceasta a ocupat funcția de prefect al județului Teleorman.

La alegerile din 11 decembrie a fost aleasă senator de Teleorman. În prezent, Carmen Daniela Dan este președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.

Amintim, totodată, un scandal pre-electoral, din aprilie 2016, din mai multe comune PSD din Teleorman, unde senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a lansat acuzații grave la adresa prefectului de atunci Carmen Dan.

CITEȘTE ȘI: Scandal pre-electoral în comune PSD din Teleorman. Eugen Pîrvulescu (PNL) lansează acuzaţii grele EXCLUSIV

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *