Skip to content
Politică

Dragnea, pus pe gânduri dacă va cere REMANIEREA lui Toader, din cauza opiniilor divergente ale lui Tăriceanu și Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Tudorel Toader trebuie să rămână în Guvern, iar preşedintele Klaus Iohannis că acesta trebuie să plece. Dragnea a spus că este vorba de două personalităţi puternice, iar PSD trebuie să cântărească.

”Domnul Tăriceanu spune că trebuie să rămână neapărat dl Toader în Guvern. Dl Iohannis spune că trebuie să plece. Suntem într-o mare dilemă în partid. Ne vom exprima, trebuie să cântărim foarte bine. E vorba de două personalităţi pregnante din politica românească şi PSD trebuie să cântărească”, a afirmat liderul PSD, potrivit news.ro.

Întrebat dacă el personal este mulţumit de activitatea lui Tudorel Toader în partid, Dragnea a răspuns: ”O să spun în partid”.

Chestionat dacă îi citeşte postările de pe Facebook ale lui Toader, liderul PSD a replicat: ”Nu, eu nu citesc postările nimănui”.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader precizează, după ce CCR a declarat neconstituţionale prevederi din Codul Penal, că Ministerul Justiţiei a pus în acord codurile penale cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu directivele europene, proiect care a fost adoptat în Guvern, fiind ulterior trimis spre legiferare în Parlament, el sugerând astfel că modificările care au determinat neconstituţionalitatea au fist decise de senatori şi deputaţi.

În legătură cu această afirmaţie, Liviu Dragnea a declarat: ”Dacă şi dl Tudorel Toader ne ceartă, înseamnă că mai e încă unul pe listă. Deci, să se aşeze la rând, e coadă mare”.

Liderul PSD a susţinut totodată că nici nu a ascultat, nici nu a citit evaluarea pe care ministrul Justiţiei i-a făcut-o procurorului general.

În legătură cu criticile pe care i le-ar fi adus Andrei gerea (ALDE) lui Florin Iordache (PSD) privind modul în care au fost dezbătute legile justiţiei în Parlament, Dragnea a spus: ”Dar îmi amintesc că şi ALDE le-a votat. Dacă nici ALDE nu a votat, înseamnă că avem singuri majoritate în Parlament, asta e o veste bună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *