Skip to content
Politică

Dragnea rămâne fără domeniul personal de pescuit: Insula Belina revine în administrarea statului

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, la începutul ședinței de guvern, emiterea unui act normativ în urma căruia Insula Belina și Brațul Pavel vor reveni la Apele Române, adică la stat, „fără contractele de care beneficia Teldrum”, firmă controlată de fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, acum în închisoare.

Facem precizarea că preluarea în administrare se va face fără contractele cu Tel Drum încheiate de Consiliul Județean Teleorman

„Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care insula Belina și brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD și ai lui Dragnea, azi insula va reveni în administrarea statului.

Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina și a brațului Pavel. Preluarea, pentru că a apărut o întârziere față de planul pe care l-am avut, se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Județean, adică beneficiarul Tel Drum. Preluarea va fi curată.

Trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în insula Belina și trebuie dispuse toate măsurile necesare. Ministerul Mediului va trebui să vină cu o Hotărâre de Guvern în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a insulei Belina și a brațului Pavel.

Așteptăm Hotărârea de Guvern cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist prin care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului”, a afirmat Ludovic Orban.

Amintim că Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră transferate în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern Consiliului Județean Teleorman. Aceste proprietăți au ajuns ulterior la Tel Drum și au fost utilizate de familia Dragnea pentru partide de pescuit și relaxare. În acest dosar, DNA i-a trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh și pe fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *